Ugens madtip handler i denne uge om saltmandler.

Hver uger skriver jeg et madtip til læserne på Dragoernyheder.dk, og det vil jeg selvfølgelig også gerne dele med dig.

Ugens madtip – Saltmandler

Påsken ligger bag, og jeg håber, du har nydt den. Forhåbentligt har ferien stået på afslapning, familiehygge og masser af god mad.

Måske har den også stået på for meget mad og søde sager? Det må jeg indrømme, at den har hjemme hos os. Men pyt med det – vi har hygget os. Nu skal vi tilbage på sporet, og derfor står den bl.a. på nogle lækre og velsmagende salater i den kommende uge, og når lækkersulten melder sig, laver vi lynhurtigt en omgang saltmandler. Det er nemlig en perfekt snack, og de smager vildt godt.

Verdens nemmeste saltmandler
Det handler mest om mads opskrift på verdens nemmeste saltmandler

Saltmandlerne er næsten uundværlige, hvis du serverer tapas eller italiensk anti pasti.

Få opskriften på verdens nemmeste saltmandler ved at trykke her.

Udover at stille lækkersulten kan saltmandler også anvendes i salater. Det gør ofte en salat langt mere lækker, når der tilføres et knasende element.

Prøv f.eks. en af følgende grønkålssalater:

Få opskriften på syltede rødløg uden sukker ved at trykke her.

Her er det grønkål vendt i en god olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber. Efterfølgende er salaten toppet med granatæblekerner, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler. Kombinationen af det salte og det syrlige gør salaten til en af mine favoritter. Det tager under 10 minutter at lave syltede rødløg uden sukker.

Frisk grønkålssalat med æbler
Frisk grønkålssalat med æbler

Få opskriften på frisk grønkålssalat med æbler ved at trykke her.

Saltmandlerne kan også bruges i en frisk grønkålssalat med æbler. Den serverede jeg til lammekølle her i påsken.

Hvis du hopper ud i en af grønkålssalaterne, kan jeg klart anbefale at lave en stor portion, så der også er til frokosten dagen efter. 

Eller hvad med at hakke en håndfuld hjemmelavede saltmandler groft og drysse dem over en moden avocado sammen med et par dråber chiliolie. Det smager godt ? Det er perfekt til morgenmad sammen med æg.

Avocado med saltmandler og chiliolie
Avocado med saltmandler og chiliolie

Få opskriften på avocado med chiliolie og saltmandler ved at trykke her.

Du finder også Det Handler Mest Om Mad på facebook, hvor jeg flere gange om ugen kommer med inspiration til morgenmad, salater, middagsretter og meget andet.

Jeg ønsker dig en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman

Madblogger

www.dethandlermestommad.dk

Omtale i medierne
Omtale - Det Handler Mest Om Mad - logo

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here