Æggesalat er genialt på frokostbordet, i madpakken og som fyld i en sandwich – og så smager den helt vildt godt.

Laver du en stor portion – som opskriften her – har du nem frokost i et par dage.

Ligesom fed fisk og rogn er æg en rigtig god kilde til sunde proteiner. Mange af os får ikke nok D-vitamin (solskinsvitaminet). Her kan æg være en god hjælp.

Æggesalat med karse
Æggesalat med karse

 

5 fra 1 stemme
Æggesalat med karse
Nem, hjemmelavet æggesalat
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Frokost, Vegetarisk
Køkken: Dansk
Keyword: æggesalat
Antal: 5 personer
Ingredienser
  • 10 stk hårdkogte æg
  • 250 g god mayonnaise (jeg bruger den på pose)
  • 2 tsk karry (medium stærk)
  • 1 tsk (lille) Himalayasalt
  • 2 bakker (små) karse
Fremgangsmåde
  1. Æggene pilles og hakkes fint. Æggene hakkes nemmest ved at bruge en æggedeler, hvor æggene vendes og skæres af flere gange. Jeg gør det på 3 leder. På den måde hakkes æggene fint på en meget nem måde.


  2. Kom mayonnaise, karry, salt og karse i en skål og rør det sammen med en ske.


  3. Kom de hakkede æg op i skålen med mayonnaise og rør til det hele er godt blandet sammen.


  4. Æggesalaten er klar til servering.


  5. Pynt eventuelt med klippet karse.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden.

 

Server din æggesalat…

…med karse på et godt stykke rugbrød eller sammen med hvide sild. Server f.eks. æggesalat til jul, påske og pinse. Alle vil elske den.

Jeg spiser den ofte sammen med spæde salatblade, tomater og radiser. Det er også rigtigt godt sammen med en perfekt moden avocado.

Æggesalat mellem to stykker toastbrød smager fantastisk, og minder mig om min barndom, hvor vi fik sandwich med æggesalat, når vi var i Magasin.

Mere inspiration til frokostbordet

Har du lyst til at få mere inspiration til din frokost, kan du f.eks. kigge nærmere på opskrifterne på en lækker rejesalat, når det godt må være lidt luksuriøst. Jeg kan også anbefale den populære sommersalat med radiser og agurk smagt til med rygeost eller den fantastiske torskerognssalat lavet af frisk torskerogn. Eller hvad med et stykke flæskesteg med sprøde svær?

Nem æggesalat med karse
Nem æggesalat med karse

 

Jeg har skrevet et indlæg om mikrongrønt, som du f.eks. kan bruge til æggesalat. Du kan læse med her!

Mikrogrønt - Karse klar til at blive høstet
Mikrogrønt – Karse klar til at blive høstet

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here