Vi nærmer os næsten gourmetlignende tilstande med helstegt svinemørbrad med æblekompot. Og så på budget.
Æblekompotten får den smukkeste rav-farve, og chilien får den til at prikke en smule på tungen – dejligt tvist, som gør æblekompotten speciel.
Du kan enten grille eller ovnstege din mørbrad
- 1 hel svinemørbrad
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- Evt. 1 pakke bacon i skiver
- 4 æbler
- 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- 1/2 rød chili (mild)
- 1 spsk lys fibersirup
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
-
Tænd op i grillen eller tænd ovnen på 200 grader.
-
Fjern sener og hinder fra mørbraden, så det kun er det rene kød, der er tilbage.
-
Krydrer mørbraden godt med salt og peber.
-
Du kan eventuelt vikle skiver af bacon rundt om mørbraden.
-
Hvis du griller mørbraden, skal den have 20 minutter ved indirekte varme (200 grader).
-
Hvis du steger mørbraden i ovnen, lægges den på en rist over en bradepande og steger den i 20 minutter.
-
Når den helstegte svinemørbrad er færdig, lægges den på et skærebræt og trækker i 10-15 minutter, inden den skæres i skriver af ca. 0,5 - 1 cm tykkelse.
-
I mens mørbraden grilles eller steges, klargøres æblekompotten.
-
Hvert æble deles i 4 stykker. Kernehusene fjernes, og æblerne skrælles og skæres i små tern.
-
Den halve chili uden kerner skæres i meget små tern.
-
Varm en lille gryde eller kasserolle op.
-
Kom æbletern, chili og hyldeblomstsaft (koncentreret) op i gryden og kog ved middel varme under låg i ca. 10 minutter eller indtil æblerne er møre. Rør ind imellem i gryden.
-
Kom fibersirup i og smag æblekompotten til med salt og peber.
-
Ved servering lægges skiver af helstegt svinemørbrad på et fad, og hver skive pyntes med en skefuld æblekompot.
-
Du kan drysse salt og friskkværnet peber på, eller du kan lade dine gæster gøre det selv.
- Jeg håber, at du har lyst til at bruge et øjeblik på at give opskriften på helstegt svinemørbrad med æblekompot en vurdering. Nederst på siden kan du give mellem 1-5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Oplagt til gæster
Du kan servere helstegt svinemørbrad med æblekompot som en lun ret på frokostbordet eller som en hovedret sammen med en mættende salat. Jeg vil foreslå spidskålssalat med avocado og abrikoser eller grøn salat med blåbær og cashewnødder.
Jeg kan også anbefale, at du tjekker opskriften ud på mørbradspyd med ramsløgspesto, som også er nem og lækker aftensmad både til hverdag og til gæster.