Grønne asparges vinaigrette med æg kan serveres som en super lækker lille frokostret. Du kan også servere de grønne asparges med æg og kapers som en forret til dine gæster eller som tilbehør til f.eks. dampet eller stegt torsk.

Asparges vinaigrette – en delikat spise

De sprøde og friske asparges er en meget delikat spise, og let dampet går de rigtigt godt sammen med vinaigrettedressingen og de hårdkogte æg.

Grønne asparges
Friske grønne asparges

Danske grønne asparges når de er i sæson

Danske råvarer er bare at foretrække. Går du ligesom mig efter sæsonens råvarer og er vild med grønne asparges, er det i slutningen af april, du skal på udgik hos din grønthandler eller hos de små hyggelige gårdbutikker. Sæsonen varer indtil Sankt Hans.

Grønne asparges vinaigrette med æg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Grønne asparges, vinaigrette
Antal: 2 personer
Ingredienser
Asparges
  • 15 grønne asparges
  • 1 hårdkogt æg
  • 4 spsk kapers
Vinaigrette
  • 1 spsk granatæbleeddike eller hindbæreddike
  • 1 spsk ramsløgolie eller hvidløgsolie
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk lys fibersirup (eller anden sirup)
  • Himalayasalt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl de friske asparges og knæk det nederste af, der hvor det naturligt knæk sker.

  2. Kom aspargesene i et fad og drys med salt.

  3. Hæld kogende vand over og lad dem ligge der i 1 minut.

  4. Hæld det varme vand fra og skyl de grønne asparges i iskoldt vand.

  5. Anret aspargesene på et fad eller på to tallerkener.

  6. Rør en dressing af olie, eddike, fibersirup, sennep, salt og peber.

  7. Hæld dressingen over de grønne let dampede asparges.

  8. Hak det hårdkogte æg fint (brug evt. en æggedeler) og drys det over aspargesene og pynt med kapers.

  9. Server og nyd!

Opskriftsnoter
  • Opskriften er til 2 personer, hvis det er en frokostret og 3 personer, hvis det er en forret.
  • Du skal være mere end velkommen til at give din mening tilkende. Nederst på siden kan du vurdere opskriften ved at give det antal stjerner opskriften fortjener og tilføje en lille kommentar.

 

Grønne asparges vinaigrette
Grønne asparges vinaigrette

Du kan også spise de grønne asparges rå i salater eller som grøntsagsstænger sammen med en god dip. Prøv f.eks. den nemme fetadip.

Asparges svøbt i bacon er lækker tilbehør enten til dine morgenæg eller til din aftensmad.

Og så er der jo også grillede asparges. Prøv at tjekke opskriften ud på marineret lammekrone med grille grøntsager.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here