Gammeldags kold kartoffelsalat med radiser og dressing af creme fraiche er en god dansk klassiker. Her får du min opskrift, som jeg i årevis har fundet frem, hver gang de nye danske kartofler er til at få fat i i juni måned.
Kold kartoffelsalat – perfekt til hverdag og til fester
Kartoffelsalat er perfekt til en god omgang frikadeller – prøv f.eks. de gode kyllingefrikadeller med forårsløg. Kartoffelsalat er også perfekt tilbehør, når der skal grilles. Vi serverer gerne gammeldags kold kartoffelsalat med radiser til en grillet culottesteg med citrontimian og hvidløg. Det er nem sommermad, når den står på hyggelige aftener med venner og familie.
- 1 kg nye kartofler
- 4 dl creme fraiche (38%)
- 1 dl god mayonnaise (f.eks. den på pose)
- 1 tsk dijonsennep
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- 1 bundt radiser
- 1 halv agurk
- 1 bundt purløg (1 lille potte)
-
Skrab de nye kartofler og kog dem i ca. 15 minutter eller til de er møre. Kom rigeligt med salt i vandet.
-
Når kartoflerne er færdigkogte, hældes vandet fra, og de overhældes med iskoldt vand, så de hurtigere afkøles.
-
Sæt kartoflerne i køleskabet indtil du skal bruge dem.
-
Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver eller i små tern.
-
Skyl agurken og skær den i små tern.
-
Skyl purløget og hak det fint med en kniv.
-
Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, salt og peber og smag dressingen til.
-
Kom hakket purløg og radiser op i dressingen. Gem eventuelt lidt til pynt.
-
Skær kartoflerne i mindre mundrette stykker og vend dem i dressingen.
-
Kom den kolde kartoffelsalat op i en fin skål eller et fad og pynt med purløg, radiser og agurk.
-
Stil kartoffelsalaten på køl indtil den skal serveres.
Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om gammeldags kold kartoffelsalat, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.
Er du også vild med nye danske kartofler, vil opskriften på en lækker kartoffelmad med ekstra lir muligvis falde i din smag. Eller hvad med kogte kolde kartofler vendt i ramsløgspesto? Det kan varmt anbefales.
Mega lækker sommermad, ligesom mormor lavede det.
Dejligt med tilbagemeldinger 🙂 Jeg husker også kartoffelsalaten sådan her fra, jeg var barn, og den står højt på listen her i sommermånederne, hvor det er til at få fat i nyopgravede kartofler.
Sådan en go’ gammeldaws kartoffelsalat lavet på helt små nyopgravede kartofler er bare FANTASTISK og super lækkert som tilbehør til grilllet kød. Jeg nød den til en grillet kalveculotte med hvidløg og citrontimian – MUMS siger jeg bare!!! Jeg kunne ikke få fat i creme fraiche 38% men 18% gik også fint. Radiser og agurk gjorde kartoffelsalaten dejlig frisk og sommerlig ☀️