Her får du opskriften på fyldte æg med stenbiderrogn, som er små lækre hapsere, der er perfekte på frokostbordet. Æggeblommerne er bl.a. smagt til med wasabi, som minder lidt om peberrod.

Det er en rigtig nem lille ret, der ikke tager lang tid at tilberede.

Det er sæson for frisk stenbiderrogn i januar, februar og marts – en meget delikat spise (hvis du spørger mig). Resten af året fås stenbiderrogn på glas.

Prøv også andre opskrifter med stenbiderrogn. F.eks. sprøde chips med frisk stenbiderrogn. De er perfekte som en snack eller som forret en dag, hvor du vil imponere dine gæster.

Fyldte æg med stenbiderrogn
Fyldte æg med stenbiderrogn
5 fra 1 stemme
Fyldte æg med stenbiderrogn
Fyldte æg med stenbiderrogn
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
7 min
Samlet tid
12 min
 
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Antal: 10 halve æg
Ingredienser
  • 5 hårdkogte æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk god mayonnaise (jeg bruger den på pose)
  • 3/4 tsk wasabipaste
  • 1 knivspids Himalayasalt
  • Stenbiderrogn
  • Ærteskud eller karse (pynt)
Fremgangsmåde
  1. Pil de hårdkogte æg og halvér dem.

  2. Tag blommerne ud og kom dem i en lille skål.

  3. Mos æggeblommerne og bland dem med citronsaft, mayonnaise, wasabipaste og salt.

  4. Kom massen i en sprøjtepose med en tyl i eller i en lille frysepose.

  5. Klip et lille stykke af spidsen af posen og sprøjt de rørte æggeblommer ud i de kogte æggehvider.

  6. Du kan også fylde de halve æg med wasabi-mayo blot ved at bruge en lille ske.

  7. Pynt med stenbiderrogn og ærteskud.

Læs mere i Ugens Madtip på DragørNyheder.dk

Stenbiderrogn og torskerogn har et meget højt indhold af omega 3-fedtsyrer, som har antiinflammatoriske egenskaber. Derudover indeholder de små fiskeæg store mængder sunde vitaminer og mineraler – f.eks. D-vitamin som vi ellers får fra solen.

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve opskriften på torskerognssalat med forårsløg, som laves af frisk torskerogn, som er uden sammenligning med torskerogn på dåse. Torskerognssalat er lækkert at servere, når du skal have gæster til frokost, men det er også sundt og lækkert i madpakken.

Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på fyldte æg med stenbiderrogn, så giv gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar 🙂

6 kommentarer

  1. Fyldte æg med stenbiderrogn er en super god kombi – nemt at lave og nemt at anrette så det ser indbydende ud 🙂

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here