En saftig flæskesteg med sprøde svær er så dansk, som det overhovedet kan være – og findes der næsten noget bedre?

Grillet flæskesteg

Udgangspunktet for opskriften her er flæskesteg tilberedt i ovn. Men du kan sagtens grille stegen, og resultatet bliver mindst ligeså godt. Her hjemme har vi efterhånden prøvet at grille flæskesteg en del gange, og HVER gang bliver resultatet perfekt. Kødet bliver saftigt og sværen knasende sprød. Fremgangsmåden er den samme som tilberedning i ovn, hvad angår klargøring af stegen/sværen, temperatur og stegetid. Klargør svinekammen som beskrevet i opskriften længere nede på siden og grill flæskestegen på indirekte varme ved 200 grader. Sæt en foliebakke med lidt vand i bunden under stegen og grill den i 1,5 time. Sørg for at sværen er plan/vandret – læg eventuelt sølvfolie, der er krøllet sammen under stegen i den ene ende/side.

Vil du være sikker på knasende sprød svær?

Forarbejdet er super vigtigt for et perfekt resultat, så afsæt god tid til at klargøre sværen. Det vil du ikke fortryde.

Jeg får min slagter til at ridse sværen, for så ved jeg med sikkerhed, at det er gjort til UG.

Få 8 gode råd til den perfekte flæskesteg med sprød svær i ugens madtip på DragørNyheder.dk

Flæskesteg med grønkålssalat
5 fra 9 stemmer
Flæskesteg med sprøde svær
Flæskesteg med sprøde svær
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
1 t 30 min
Trækketid
15 min
Samlet tid
1 t 40 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Flæskesteg
Antal: 6 personer
Ingredienser
 • 2,0 kg flæskesteg (svinekam uden ben)
 • Himalayasalt
 • Vand
 • Evt. Laurbærblade
Fremgangsmåde
 1. Rids sværen uden at skære ned i kødet.

 2. Kom salt godt ned imellem alle sværene og gnid til sidst toppen af sværene med salt. Brug lidt tid på denne del af processen - det betaler sig!

 3. Læg flæskestegen i et mindre fad og læg eventuelt sølvpapir, der er krøllet sammen, under stegen så toppen af sværen er hel plan (vandret).

 4. Hæld koldt vand i bunden af fadet, så bunden er dækket med ca. 2 cm vand.

 5. Sæt stegen i en kold ovn.

 6. Tænd ovnen på 200 grader og steg flæskestegen i 1 1/2 time.

 7. Hæld vandet fra og brug stegeskyen til en lækker sovs.

 8. Hvis sværene ikke er helt sprød, skrues ovnen op på 250 grader (grill-funktion + varmluft), og den grilles i få minutter - hold godt øje hele tiden - indtil sværen bobler op og er sprød.

 9. Tag flæskestegen med sprøde svær ud af ovnen og læg den på et skærebræt med saftrille.

 10. Lad stegen hvile utildækket i 15-20 minutter, mens du laver en god sovs.

 11. Skær flæskestegen i skiver og server.

Opskriftsnoter
 • Bare 2 minutter af din tid! Det vil betyde meget, hvis du vil bruge et øjeblik på at give opskriften en vurdering. Længere nede på siden kan du give opskriften mellem 1 og 5 stjerner ***** og skrive en kort kommentar. 

Flæskesteg med sprøde svær og lækkert tilbehør

Flæskesteg med lækkert tilbehør er genial gæstemad en lørdag aften, men det er flæskestegssandwich med rødkål og agurksalat bestemt også. Prøv f.eks. at servere flæskestegen med en lækker grønkålssalat med pærer, gederulle og rugbrødscrumble.

Saftig flæskesteg med sprøde svær er perfekt juleaften, men også på frokostbordet i juledagene eller til en julefrokost i løbet af december måned. Jeg sætter også flæskesteg på frokostbordet til påske og til pinse. Juleaften kan du f.eks. servere den smukke rødkålssalat med granatæble til flæskestegen som supplement eller alternativ til den traditionelle julerødkål.

Har du rester tilbage, kan du lave en god biksemad og servere den med en hjemmelavet bearnaisesauce – det smager VILDT godt.

Flæskesteg med sprøde svær
Flæskesteg med sprøde svær

16 kommentarer

 1. Jeg har prøvet flæskesteg både fra ovn og på grill? den bedste var ovnstegt , for sværen var lige i øjet??grillstegen havde lækkert saftigt kød? så det er umuligt for mig at vælge???

 2. Jeg er stor tilhænger af denne opskrift. Stegen bliver perfekt hver gang. Der skal hverken tjekkes, bruges termometer eller andet. Følg opskriften og nyd resultatet. Bonus at samme opskrift er direkte overførlig til grillen.

 3. Grillat är helt klar en favorit när det gäller kötet, svålen blir likabra på båda, mums?. Ser fram emot julafton med grillen tänd.

  • Ja, lige præcis Michael – hvem elsker ikke sprøde svær og saftig flæskesteg med masser af smag. Tak for alle stjernerne 🙂

  • Tusind tak for tippet Henrik. Det er genialt. Jeg prøver generelt at begrænse brugen af sølvpapir, så dit tip vil jeg helt klart tage til mig 🙂

 4. Tak Mette. Endelig lykkedes det mig at lave en flæskesteg med sprød sværd uden at bruge grill til sidst. Plejer ellers at ende med en halv steg med bløde sværd og den anden halvdel med forkullede 🤣

 5. Tak. Helt klart den bedste måde at stege en flæskesteg på. Den lykkes altid. Gjorde det på samme måde for ovet 30 år siden, men kunne ikke huske det, før jeg så fin opskrift. Tak ❤️

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift
Please enter your comment!
Please enter your name here