Pæresorbet med chokoladesauce er helt sikkert noget for DIG, hvis du er vild med is – og særligt sorbet-is. Det er næsten uundgåeligt at få et smil på læben, når du smager den første mundfuld af pæresorbeten. Isen smager nemlig VIRKELIG GODT!

Den iskolde pæresorbet er frisk i smagen og cremet i konsistensen. Den lune chokoladesauce er fint selskab til pæreisen, og den stivner og bliver sprød, når den hældes over isen. Pæresorbet med chokoladesauce er den perfekte afslutning på en god middag, så server den gerne som dessert. MEEEN… isen kan også sagtens nydes, når lysten til is opstår.

I stedet for – eller sammen med – chokoladesaucen kan du drysse lidt hakkede mandler eller andre nødder over. Jeg rister f.eks. lidt hasselnødder på en pande, hakker dem groft og drysser over. Du kan også købe chokoladeskåle og servere din pæreis i dem. Det er nemt, lækkert og ser flot ud.

Modne pærer er afgørende for en sød pæresorbet

Jo mere modne dine pærer er, jo sødere pæresorbet får du. Isen indeholder hverken sukker eller sødestoffer, og det er derfor vigtigt for smagen, at pærerne er godt modne.

Sæt de skåle eller glas, du vil servere pæresorbeten i i fryseren, mens du blender pærer og laver chokoladesauce. Så holder isen sig bedre kold.

 

5 fra 4 stemmer
Pæresorbet med chokoladesauce
Pæresorbet med chokoladesauce
Forb. tid
5 min
 
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Pæresorbet
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 550 g modne pærer (frosne)
  • 40 g pasteuriserede æggehvider
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 spsk kokosolie
  • Evt. hakkede nødder
Fremgangsmåde
  1. Dagen før: Skræl de modne pærer, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker.


  2. Kom pærestykkerne i en frysepose og læg dem i fryseren. Frys ikke stykkerne som én stor klump men bred dem i stedet flat ud. Det gør det nemmere for dig i morgen.


  3. Dagen efter: Hak chokoladen i mindre stykker.


  4. Smelt chokoladen og kokosolie over vandbad.


  5. Kom de frosne pærer og æggehvider i en blender og kør, indtil du har en jævn og glat sorbet-is.

  6. Kom pæresorbeten i fine (kolde) skåle eller glas og hæld den lune chokoladesauce over isen.


  7. Server med det samme og vent på at smilet breder sig.

Opskriftsnoter
  • Jeg har skrevet, at der er til 2 personer, men det er ret store portioner (vi kan nemlig godt li' is - og gerne meget af det) Andre vil måske mene, der er nok til 3-4 personer 😉

 

  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre DIN mening om pæresorbet med chokoladesauce, så efterlad gerne en vurdering (stjernemarkering fra 1-5) længere nede på siden.

 

Her på bloggen finder du også andre opskrifter på sunde is, som er ligeså nemme at lave som pæresorbeten. Prøv f.eks. jordbærnicecream med chokoladesovs eller sund is med mango – frisk, cremet og helt uimodståelig. Men pas på – det kan være vanedannende 🙂

Kunne du tænke dig at se nærmere på flere opskrifter med pærer, kan jeg anbefale dig ovnbagte pærer, som er lækkert tilbehør i det salte køkken. Eller den populære vintersalat: Grønkålssalat med pærer.

12 kommentarer

  1. Den her bør gives et skud. Så simpelt og UTROLIG velsmagende. Jeg skal ikke spise andet resten af sommeren ?

    • Tusind tak for den FLOTTE anmeldelse Kim 🙂 Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at spise andet resten af sommeren. Pæresorbet med chokoladesauce er også meget tæt på at være MIN favorit, hvad angår sund og hjemmelavet is.

    • Kære Louise
      Tusind tak for den flotte vurdering af opskriften.
      WAUW det er da en super god ide med galiamelon. Det skal jeg snart prøve.

  2. Wow – hvor er det en lækkert dessert, havde helt glemt jeg havde lagt nogle pære i fryseren.
    Selv teenager drengen er vild med den dessert. Så nu har jeg købt nogle pære, som bare venter på at modnes og komme i fryseren. Ikke sidste gang vi får den dessert, og så er det jo nul – madspild ??

  3. Det lyder rigtig let at lave og lyder som om det smager dejligt.?Det må jeg våge mig ud i. Hvad gør æggehviderne for isen ?

    • Dejligt, at du har lyst til at hoppe ud i en gang sund pære-is Angelina. Æggehviderne gør isen lækker cremet 🙂

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here