Det er uundgåeligt at komme i julestemning ved duften af luksus-gløgg med solbær. Smagen af rødvin, citrusfrugter og alle de skønne julekrydderier får juleenglene til at synge. Efter et glas eller to vil du uden tvivl kunne høre bjældeklang HA HA HA 😉

Jule-gløggen skiller sig ud ved, at gløgg-essensen koges på solbærsaft og lakridsrødder sammen med citrusfrugter og de traditionelle julekrydderier.

Her på bloggen finder du også en opskrift på hvid gløgg uden alkohol som kan serveres for børn, gravide og ammende eller dem, der kører bil hjem.

5 fra 1 stemme
Luksus-gløgg med solbær
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Gløgg-essens skal trækkes i 3 dage
3 d
Samlet tid
3 d 20 min
 
Ret: Drinks
Køkken: Dansk
Keyword: gløgg, luksusgløgg, rødvinsgløgg
Antal: 10 glas
Ingredienser
Gløgg-essens
  • 0,5 l koncentreret solbærsaft
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice (2-3 store appelsiner)
  • 1 citron (økologisk)
  • 1 appelsin (økologisk)
  • 2 clementiner (økologisk)
  • 2 hele lakridsrødder
  • 1 hel vaniljestang
  • 4 hele kanelstænger
  • 12 svesker
  • 5 hele peberkorn
  • 10 hele nelliker
  • 8 hele kardemommekapsler
  • 6 hele stjerneanis
Gløgg
  • 1 fl. rødvin f.eks. Gnarly Head, Zinfandel
  • 1 portion gløgg-essens
  • 2 dl mørk rom f.eks. Havana Club
  • 2 dl rosiner
  • 2 dl smuttede mandler eller mandelsplitter
Fremgangsmåde
Gløgg-essens
  1. Kanelstænger, kardemommekapsler, peberkorn, stjerneanis, lakridsrødder og nelliker knuses ganske lidt i en morder. Herefter kommes julekrydderierne op i en gryde.

  2. Pres appelsinerne og hæld saften op i gryden til julekrydderierne.

  3. Skyl appelsinen, citronen og clementinerne og skær dem i tynde skiver, og kom dem op i gryden med appelsinsaft og julekrydderier.

  4. Kom svesker op i gryden.

  5. Hæld den koncentrerede solbærsaft op i gryden til de øvrige ingredienser.

  6. Kog ved svag varme gløgg-essensen i 5 minutter og lad den herefter afkøle.

  7. Læg låg på gryden med gløgg-essens og sæt den i køleskabet i 3 dage.

  8. Hæld den mørke rom op i et glas med låg og kom rosinerne i. Lad dem trække i 3 dage.

  9. Efter 3 dage sis gløgg-essensen og hældes på flaske eller glas med patentlåg, indtil den skal bruges.

Gløgg
  1. Hæld 1 flaske rødvin op i en gryde sammen med rom og rosiner.

  2. Kom herefter den filtrerede gløgg-essens op i gryden og varm gløggen godt igennem uden at den koger.

  3. Kom smuttede mandler eller mandelsplitter op i de glas eller krus, du ønsker at servere din luksusgløgg i.

  4. Sæt en teske i hvert glas inden du hælder den varme gløgg op.

  5. Server gløggen sammen med æbleskiver eller julekonfekt.

Opskriftsnoter

Du må hjertens gerne vurdere opskriften på gløgg ved at give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar (se nederst på siden).

 

Luksus-gløgg med solbær og julekonfekt

Her på siden finder du opskriften på chokoladeknapper med superfoods, som du kan servere til gløggen. Eller hvad med fyldte dadler med nougat og marcipan?

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here