Sushi med laks og shirataki-nudler er et genialt alternativ til traditionel sushi med ris. Shirataki-nudler er lavet af konjacrod og vand, og det er en nudel, der næsten er kulhydratfri. Nudlerne er helt fri for stivelse, fedt og sukker, ligesom de heller ikke indeholder gluten.
Nigiri med laks, tang og wasabi-mayo og er en velsmagende low carb (få kalorier) og sukkerfri sushi. Du vil føle dig mæt på en behagelig måde.
Server tamari (glutenfri soya) eller almindelig soya til at dyppe sushien i. Som tilbehør kan du f.eks. servere edamamebønner drysset godt med salt. Spiser du sushi med pinde?
Opskrift til 2 personer
Ingredienser
200 g shirataki knots
1 l kogende vand
1 tsk Herbamare bouillon
2 spsk mayonnaise
1/2 tsk wasabi paste
2 spsk risvineddike
1 (stor) tsk Sukrin melis
300 g laks (sushi-kvalitet)
2 tangplader
Lidt stenbiderrogn
Lidt friske koriander
Fremgangsmåde
- Frys laksen i 24 timer og tø den op.
- Hæld det kogende vand op i en skål og udblød bouillonen heri.
- Læg forsigtigt shirataki knots ned i vandet med bouillon og lad dem ligge der i 3 minutter.
- Hæld vandet fra og kom de små knots op i en blading af risvineddike og Sukrin melis. Lad det ligge i eddiken indtil, du er klar med resten.
- Rør mayonnaise med wasabi paste i en lille skål.
- Fjern skind og den brune rand fra laksen, så det kun er det aller flotteste, der er tilbage. Skær laksen i passende stykker – mundrette stykker der kun lige dækker en knot. Du kan også få din fiskehandler til det.
- Smør hvert stykke laks med lidt wasabi-mayo og læg et stykke laks på hver knot.
- Klip tangpladerne i ca. 1 cm brede strimler og rul dem rundt om hver nigiri.
- Pynt med stenbiderrogn og friske koriander.
Du kan servere sushi med laks som forret til 4 personer eller som hovedret til 2 personer.
Fødevarerstyrelsen har gennem mange år anbefalet at fryse fisk i 24 timer, når de skal spises rå.
Du kan købe shirataki-knots i asiatiske supermarkeder og hos Aarstiderne.
Her på bloggen finder du flere opskrifter med shirataki-nudler. F.eks. en lidt spicy men mega lækker ret med kylling og cashewnødder eller en farvestrålende asiatisk nudelsalat med and.