Kartoffel- og sellerifad er super nemt at lave og lækkert tilbehør til f.eks. vildt. Kartoffel- og sellerifadet har konsistens som flødekartofler i bunden, mens toppen er dejlig sprød.

Ved særlige lejligheder steger jeg en dyreryg, som du finder opskrift på her. Hertil serverer jeg kartoffel- og sellerifad sammen med en lækker sauce og en god wonnabe waldorfsalat. Det er mad, der kan forberedes i god tid og egner sig derfor genialt til gæster.

Jeg serverer også kartoffel- og sellerifad til dyrekølle og oksesteg. Det passer det rigtigt godt til.

Opskrift til 4-6 personer

Ingredienser

1 lille knoldselleri
1,2 kg store kartofler (f.eks. bagekartofler)
2,5-3 dl piskefløde
Masser af frisk timian (tørret kan også bruges)
Godt med salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Skræl kartoflerne.
  3. Skræl selleriet.
  4. Riv selleri og kartofler. Jeg bruger et elektrisk rivejern, så tager det kun et øjeblik at rive grøntsagerne/rodfrugterne.
  5. Bland de revne kartofler og selleri godt sammen og kom det op i et stort fad. Jeg bruger et fad med slip-let-belægning.
  6. Drys frisk timian, salt og peber ud over.
  7. Hæld fløden over.
  8. Kom fadet i ovnen og bag kartofler og selleri i ca. 45 minutter eller til overfladen er fin gylden og sprød.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here