Grøn salat med babyspinat, appelsin og blåbær er let og frisk og passer utroligt godt til Confit de Canard (confiterede andelår) men er også perfekt tilbehør til alle sommerens grill-retter.
Sæson for spinat – forår, sommer og efterår
Vi kan heldigvis købe spinat hele året, men fra april til oktober er det i sæson, og her smager det allerbedst. Spinatblade er fulde af vitatimer og har et lavt kalorieindhold. De små spæde salatblade er meget delikate bl.a. i grønne salater.
Grøn salat med babyspinat, appelsin og blåbær er en eksplosion af C-vitamin
Har du fokus på sunde råvarer og antiinflammatorisk kost, er salat-valget her helt ideelt.
Spinat, appelsin og blåbær indeholder alle tre masser af C-vitamin, som bl.a. er godt for immunforsvaret, huden og stofskiftet.
- 1 lille pose spæde spinatblade (babyspinat)
- 1 økologisk appelsin
- 1 lille bakke økologiske blåbær
- 2 tsk sesamfrø
- Evt. et par dråber god olivenolie
-
Skyl de spæde spinatbalde grundigt. Jeg kommer dem i en stor skål med kold vand og lader dem ligge der i ca. 5 minutter. Bagefter tager jeg dem op af vandet og ligger dem på et rent viskestykke og lader dem dryppe af.
-
Riv lidt skal af appelsinen med et rivejern uden af ramme den hvide del. Den hvide del af skallen er ret bitter og smager ikke godt.
-
Pres saften af en hel appelsin.
-
Skyl de friske blåbær.
-
Anret de spæde spinatblade på et fad eller i en skål og hæld appelsinsaften over.
-
Drys en smule appelsinskal over salaten.
-
Pynt salaten med sesamfrø og blåbær.
-
Ved serveringen kan du eventuelt hælde et par dråber god olivenolie over spinatsalaten.
Del meget gerne din oplevelse med spinatsalaten
Får du prøvet opskriften, må du meget gerne dele din oplevelse i kommentarfeltet længere nede på siden. Du skal også være mere end velkommen til at dele på Instagram og tagge @dethandlermestommad – Jeg vil elske at se dine kreationer.
Vild med at bruge spinat i din madlavning?
Er du vild med spinat, kan jeg anbefale dig at tjekke de her opskrifter ud: