Fyldte dadler med nougat og marcipan overtrukket med mørk chokolade er efterhånden blevet en juleklassiker her hjemme. Da jeg for 7 år siden var igang med at efteruddanne mig, overraskede en af mine søde medstuderende en dag i december hele klassen med fyldte dadler med nougat og marcipan. Hendes mand havde lavet en hel æske fuld til uddeling i klassen, og jeg var dybt imponeret. Fra første bid var jeg solgt, og siden har den lækre julekonfekt været en tradition både til adventshygge og til julehygge juleaften og i juledagene.

Fyldte dadler med nougat og marcipan

Jeg bruger de STORE bløde økologiske medjoul dadler (eller medjool) og fylder med nougat og marcipan, og derfor er 1 nok – vil nogen mene 😉 Du kan også vælge at bruge de mindre dadler, men vigtigst er det, at dadlerne er bløde. Det giver det lækreste resultat.

Fyldte dadler med nougat og marcipan
5 fra 5 stemmer
Fyldte dadler med nougat og marcipan
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Hviletid
1 t
Samlet tid
1 t 20 min
 
Ret: konfekt, slik
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Dadler fyldt med nougat og marcipan, Julekonfekt, påskeæg
Antal: 10 stk
Ingredienser
  • 10 store økologiske medjoul dadler (200 g) (eller 20 små bløde dadler)
  • 75 g marcipan (evt. sukkerfri)
  • 50 g nougat
  • 300 g chokolade 70% (evt. sukkerfri)
  • 10 stk. smuttede mandler (20 stk. hvis du bruger små dadler)
  • 1 stykke bagepapir
Fremgangsmåde
  1. Smelt chokoladen over vandbad. Temperaturen på den smeltede chokolade må ikke overstige 33 grader. Bliver chokoladen for varm, skiller den, eller også bliver den hvid og grynet, når den stivner.

  2. Skær et snit i dadlerne på den lange led og tag stenene ud.

  3. Del marcipanen i 10 lige store stykker og form hvert stykke til en aflang kugle.

  4. Del nougatten i 10 lige store (aflange) stykker.

  5. Læg et stykke nougat på hver marcipankugle og pres den godt ned.

  6. Fyld dadlerne med marcipan-/nougat-kuglerne.

  7. Dyp dadlerne i den smeltede chokolade en af gangen og læg dem på et stykke bagepapir.

  8. Pynt med en smuttet mandel og afkøl.

Opskriftsnoter
  • Prøv eventuelt at udskifte den mørke chokolade med den lyserøde rubychokolade, lys chokolade eller hvid chokolade.

 

  • De fyldte dadler kan også laves til påske som fine påskeæg.

 

Køkkenudstyr:

Chokoladetermometer

Vandbadskoger

Chokoladesmelter

 

 

 

Fik du prøvet opskriften?

Jeg vil blive rigtig glad for at høre, hvordan resultatet af dine fyldte dadler med nougat og marcipan bliver, så skriv gerne en kommentar nederst på siden.

Du er kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

Har du mere chokolade tilbage?

Har du chokolade i overskud, er det oplagt at lave chokoladepastiller med superfoods. De er sjove at lave, og børnene vil helt sikker synes, at det er hyggeligt at få lov at pynte dem. Tryk her for at se opskriften.

Adventshygge med gløgg og julekonfekt

Her på bloggen finder du både opskriften på en rød jule-gløgg med solbær og en hvid gløgg  uden alkohol. Begge slags gløgg passer perfekt til fyldte dadler med nougat og marcipan.

Du ønskes en rigtig glæde jul.

 

Siden indeholder reklamelink.

9 kommentarer

    • Hvor er jeg glad for, at du også er vild med de fyldte dadler. Det er helt klart min julekonfekt-favorit 🙂 Tak for alle (jule-)stjernerne 🙂

  1. Super lækker konfekt! Jeg er vild med kombinationen, og de skal helt klart på bordet, når vi har danset om juletræet. Der får vi altid konfekt 🙂

    • Det lyder som en hyggelig tradition, at I spiser konfekt efter, I har danset om juletræet ?
      … og hvor er jeg glad for at høre, at du synes om de fyldte dadler Ann.

  2. Med sit al dente bid sammenholdt med den delikate smag og ikke mindst udseende er det en all time favorit. Måske er 1 stykke ikke nok.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here