Frikadeller – af den RIGTIG gode slags – er med tre slags kød og champignoner. Til forskel fra andre frikadelle-opskrifter steges løg og champignoner, inden de tilsættes farsen. Det giver en dejlig smag og god konsistens.

Det er en ret stor portion, så der er enten mad til mange eller mad til flere dage. Jeg udvælger ofte en dag på ugen, hvor jeg foodprepper, så der er nem mad de kommende dage. Frikadellerne kan sagtens fryses, og er der noget bedre end at kunne tage en pose op af fryseren, der bare skal lunes?

Frikadeller er populær hverdagsmad, men også dejligt at have med i madpakken. Planlægger du en buffet til mange, kommer du ikke udenom et stor fad med frikadeller. Det er både børn og voksne vilde med.

Frikadeller - af den RIGTIG gode slags
Frikadeller med grøn salat
5 fra 1 stemme
Frikadeller - af den RIGTIG gode slags
Frikadeller - af den RIGTIG gode slags
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: frikadeller
Antal: 40 stk
Ingredienser
  • 3 mellemstore løg
  • 400 g champignon
  • 25 g smør
  • 2 spsk olie (.f.eks. vindruekerneolie)
  • 3 æg
  • 6 fed hvidløg
  • 1,5 spsk Himalayasalt
  • 1 spsk peber (f.eks. pebermix fra Santa Maria)
  • 800 g hakket kalv og flæsk 8-12% fedt
  • 450 g hakket kylling
  • 1 dl Pofiber
  • 1/4 l piskefløde
  • Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Pil og hak løgene fint.

  2. Steg de hakkede løg på en pande i smør og olie.

  3. Rengør champignonerne og hak dem fint og kom dem på panden med løg.

  4. Lad løg og champignon stege ved jævn varme, mens du fortsætter med farsen.

  5. I en stor røreskål kommer du æg, presset hvidløg, salt og peber og rører det sammen.

  6. Tilsæt de 3 slags hakket kød, piskefløde og pofiber og rød det godt sammen.

  7. Kom de pandestegte løg og champignoner i farsen og rør det hele godt rundt.

  8. Brug en spiseske til at forme frikadellerne og steg dem på panden i en blanding af smør og olie.

  9. Jeg fik omkring 40 stk.

Opskriftsnoter

Med sådan en stor portion frikadeller, kan det være godt at køre med to stegepander og på den måde halvere tilberedningstiden.

 

 

Frikadeller - af den RIGTIG gode slags

 

Tilbehør til frikadellerne

Server f.eks. en grøn salat til frikadellerne. Jeg er vild med en salat af spidskål, persille, agurk og edamamebønner, som jeg vender i lidt limesaft og olivenolie.

Eller hvad med en god gammeldags kold kartoffelsalat med purløg og radiser?

Frikadeller på flere måder

Her på bloggen finder du også en opskrift på kyllingefrikadeller med forårsløg. De er ret populære og hitter altid, når jeg serverer dem for familien.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here