Cremet fetadip smager bare SÅ godt, og det kan ikke blive mere simpelt – bare to ingredienser!

Ideer med fetadip

Dippen smager fantastisk til jordskokkechips, som du finder opskrift på her. Til jordskokkechips bruger jeg versionen uden hvidløg, men super lækkert med hvidløg til f.eks. en god bøf eller til grøntsagsstænger. Der skal ikke salt i dippen, da feta i sig selv er meget salt.

Skal du lave tapas, kan du f.eks. udstikke stykker af vandmelon og med en sprøjtepose (frostpose med hul) sætte små klatter fetadip på vandmelonstykkerne. Det smager DEJLIGT!

Fetadippen passer rigtigt godt til lam. Prøv at tjekke opskriften ud på lammekrone med grillede grøntsager.

Fetadip

Feta er en halvfast ost, ofte af fåre- eller gedemælk. Feta har en let skarp saltet smag.

I opskriften foreslår jeg at bruge creme fraiche, men andre surmælksprodukter kan også bruges (f.eks. yoghurt, A38 eller skyr).

Fetadip
Fetadip
5 fra 10 stemmer
Fetadip
Cremet fetadip
Forb. tid
5 min
 
Ret: Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, græsk
Keyword: fetadip, hvidløgsdip med feta
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g blød feta
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • Evt. 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Skær fetaen i mindre stykker og kom den i en røreskål.

  2. Kom creme fraiche eller et andet surmælksprodukt i skålen med feta og rør/mos godt sammen med en gaffel eller en håndmixer/elpisker/stavblender.

  3. Ønsker du en mere flydende konsistens, kan du tilsætte lidt mere creme fraiche.

  4. Tilsæt eventuelt presset hvidløg.
  5. Kom fetadippen i en lille fin skål og server!
Opskriftsnoter

Køkkenudstyr:

Det er ingen sag at lave en cremet fetadip med det her stavblendersæt.

Fik du prøvet opskriften på fetadip?

Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften, så vurder endelig længere nede på siden. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.

Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

Lammekrone med grillede grøntsager
Marineret lammekronemed grillede grøntsager og fetadip

Jeg kan anbefale dig også at kigge på opskriften på hvidløgsmayo med røget paprika, som er super lækker som dip til ovnbagte kartofler eller rodfrugter. Den er også fantastisk i en burger.

 

Siden indeholder reklamelink.

16 kommentarer

  1. Fetadippen er blevet en ny favorit hos os. Vi bruger den både som dip, men også som erstatning for sovs til hovedretter og ungerne bliver skuffede, hvis den ikke er på bordet, når de kommer på besøg.

    • Tusind tak for alle stjernerne Ann og tak for din kommentar. Hvor er det dejligt at høre, at fetadippen er blevet en ny favorit hjemme hos jer.

  2. Børn elsker at få lov til at lave mad. Og denne dip kan de jo sagtens selv lave og servere for deres søde forældre, sammen med stave af gulerod og agurk 🙂

    • Ikke en dårlig ide at give børnene lov at lave fetadip. Det er en rigtig god opskrift at begynde med, hvis man er nybegynder i køkkenet, da den er så nem. Tak for alle stjernerne og din kommentar.

    • Ikke dårligt, når maden både er lækker og nem at lave vel? Tak for stjernerne Tinne og tak for din kommentar 🙂

  3. Mega lækker og super nem! Jeg kværnede lidt frisk peber i også. Og et fed hvidløg, hvis man vil have lidt ekstra smag – ummm!

    • God ide at komme lidt friskkværnet peber i og et ekstra fed hvidløg, hvis der skal være lidt mere knald på smagen 🙂 Tak for alle stjernerne og din kommentar Anne 🙂

  4. Super dejlig dip, nem at lave. Jeg serverer den i børnehaven hvor jeg laver mad, kommer ofte lidt krydderurter i

    • Hvor er det skønt at læse din kommentar og helt fantastisk at høre, at “dine” små børn også spiser fetadip. Rigtig god ide at supplere med friske krydderurter.

  5. Smager bare så lækkert. Prøvede at lave den til lammekrone, men vi kommer til at bruge den i alle mulige sammenhænge fremover. Lavede den med creme fraiche 18%, men skal da også prøve med græsk yoghurt el. lign. som en mere fedtfattig version.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here