Verdens nemmeste saltmandler – intet mindre. De er super lækre sammen med en velkomstdrink eller som snack en fredag aften til Vild med Dans, eller hvad du hygger dig med.

Saltmandler kan serveres sammen med en aperitif før middagen, som en snack når du er lækkersulten eller hakket ovenpå salater som det sprøde element. Du kan f.eks. komme salte mandler oven på en lækker vintersalat med grønkål. Du kan også drysse hakkede salte mandler over avocado med chiliolie.

Jeg serverer ofte den sprøde snack sammen med gode oste og velsmagende pølser og pateer.

Saltmandler er den perfekte værtindegave

Det er lige før min familie og vennekreds kan finde på at invitere mig på besøg i håbet om, at der følger et glas saltmandler med – salte mandler er nemlig også geniale som værtindegave, og så nemme at lave, at du kan gøre det en halv time før, du skal ud af døren. Hæld saltmandlerne i et fint glas, og så er du sikker på at blive populær hos værtinden.

Verdens nemmeste saltmandler

 

5 fra 8 stemmer
Verdens nemmeste saltmandler
Verdens nemmeste saltmandler
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
22 min
 
Ret: Snack, Tilbehør, Vegetarisk
Keyword: saltmandler
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g mandler
  • 1 spsk olivenolie
  • Rigeligt Himalayasalt (kværnet)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 170 grader.

  2. Mandler, salt og olie blandes i en skål.

  3. Hæld mandlerne ud på en bageplade/bradepande med bagepapir.

  4. Drys eventuelt mandlerne med yderligere salt (efter smag).

  5. Bag mandlerne midt i ovnen i 20 minutter.

  6. Lad dem afkøle på bagepladen.

  7. Prøv at smage på en af mandlerne, mens de er varme/lune og drys med mere salt, hvis du synes, det er nødvendigt.

  8. Hæld de salte mandler på glas med tilsluttet låg og opbevar dem der, hvis de ikke spises med det samme – ADVARSEL: Det kan let ske!

Opskriftsnoter
  • Det er vigtigt ikke at spare på saltet!
  • Opskriften er nok til 4-6 personer.
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om verdens nemmeste saltmandler, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

 

Verdens nemmeste saltmandler

 

21 kommentarer

    • Helt sikkert – de er så nemme at lave og perfekte til “before dinner”.
      Nu drikker jeg ikke øl, men kan sagtens forestille mig, at saltmandlerne passer godt til et krus øl. Jeg foretrækker et glas bobler 🙂

  1. HELT VILDT lækre snacks. Da vi lavede dem hos os, nåede de aldrig fra bagepladen og over i opbevaringsglasset, så vi måtte lave en ny portion. Heldigvis er det super nemt 🙂

    • Griner… ja, man kan godt blive afhængig af de her saltmandler 🙂 Det er godt at have et glas på lager, hvis lysten til en snack melder sig eller som det sprøde element i en lækker salat.

  2. Endelig fik jeg prøvet dem. De er super skønne, og jeg glæder mig til at sætte dem på bordet i morgen aften, når de gamle legekammerater fra Hvidovre/Præstemosen kommer på besøg.

  3. Hvor længe mon de holder sig sprøde i et lukket glas?
    Tænker at lave nogle til på fredag. Overvejer dog at smutte mandlerne, har lige hentet friske marconamandler.

    • Hej Irene
      Wauw, det må være luksus luksus-udgaven af saltmandler, du skal lave. Det får jeg helt lyst til at prøve også. Ofte ryger saltmandler ret hurtigt her hjemme, men jeg har da prøvet en enkelt gang at gemme dem i glas med tæt sluttet låg 4-5 dage, hvor det ikke gik ud over kvaliteten. Jeg vil blive glad for at høre om resultatet. Rigtig god fornøjelse.

  4. Super lette at lave og nærmest uundværlige grofthakkede som topping på spidskålsalat med æbletern og lidt olivenolie

    • Ja, det er ingen sag at lave saltmandler selv 🙂 Det lyder lækkert med mandlerne grofthakket på spidskålssalat.

  5. De er super lækre, hvis man lige skal have en lille men sund snack, og også fantastiske til en kold sommerdrink her i varmen?.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here