Sæsonens råvarer – udgangspunket for ugens madtip.

Hver uge skriver jeg et madtip til dragoernyheder.dk, og dem vil jeg selvfølgelig også gerne dele med dig her på bloggen. Ugens madtip tager som regel udgangspunkt i årstidens råvarer, hvor jeg giver ideer til sunde og velsmagende måder at anvende dem på. Hver uge er der mulighed for at få ny inspiration og nye opskrifter – du skal være velkommen til at følge med.

Inspiration til madlavning med sæsonens råvarer

Når man vælger sæsonens råvarer, er de ofte billigere og friskere. Jeg foretrækker de danske, som ugens madtip også bærer præg af. Herunder finder du links til de forskellige uger, hvor du også finder opskrifterne:

Uge 5 – Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler

Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler
Grønkålsalat med syltede rødløg og saltmandler

Uge 4 – Spinatmuffins med bacon

Spinatmuffins med bacon
Spinatmuffins med bacon

Uge 3 – Sund energibooster med gulerod

Sund booster med gulerod, æble og ingefær
Sund booster med gulerod, æble og ingefær

Uge 2 – Quinoaret med sorte bønner

Spicy quinoaret med sorte bønner
Quinoaret med sorte bønner

Uge 1 – Croque Madame Deluxe

Croque madame deluxe
Croque madame deluxe

Uge 52 – Nytårstorsk til forret

Jordskokkesuppe
Cremet jordskokkesuppe med stegt torsk, jordskokkechips og persilleolie

Uge 51 – Saftig flæskesteg med knasende sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær
Flæskesteg med sprøde svær

Uge 50 – Knald på rødkålen

Rødkålssalat med granatæblekerner
Rødkålssalat med granatæblekerner

Uge 49 – Hvid gløgg uden alkohol

Hvid gløgg uden alkohol
Hvid gløgg uden alkohol

Uge 48 – Julekonfekt med superfoods

Chokoladepastiller med superfoods
Chokoladepastiller med superfoods

Uge 47 – Grønkålssalat med pærer

Grønkålssalat med pærer
Grønkålssalat med pærer

Uge 46 – Raw chokoladekage

Uge 45 – Juicy kylling med ost, spinat og tomat

Fyldte kyllingebryster - Juicy kylling med ost, spinat og tomat
Fyldte kyllingebryster – Juicy kylling med ost, spinat og tomat

Uge 44 – Tomatsuppe med parmesanflager

Tomatsuppe
Tomatsuppe med parmesanflager

Uge 43 – Lammekrone med grillede grøntsager

Lammekrone med grillede grøntsager
Marineret lammekronemed grillede grøntsager og fetadip

Uge 42 – Granola med tranebær

Yoghurt med granola
Græsk yoghurt med sprød granola med tranebær

Uge 41 – Sprøde jordskokkechips

Jordskokkechips
Sprøde jordskokkechips med fetadip

Uge 40 – Smørstegt spidskål med flagesalt

Smørstegt spidskål med flagesalt
Smørstegt spidskål med flagesalt

Uge 39 – Kålgryde med karry

Kålgryde med karry
Kålgryde med karry

Uge 38 – Thaiinspireret græskarsuppe

Thaiinspireret græskarsuppe
Thaiinspireret græskarsuppe

Uge 37 – Pæresorbet med chokoladesauce

Pæresorbet med chokoladesauce
Pæresorbet med chokoladesauce

Uge 36 – Helstegt svinemørbrad med æblekompot

Svinemørbrad med æblekompot
Delikat svinemørbrad med lækker æblekompot

Uge 35 – Rå æblekage med flødeskum

Rå æblekage med flødeskum
Rå æblekage med flødeskum

Uge 34 – Kalveculotte med citrontimian og hvidløg

Kalveculotte med citrontimian og hvidløg
Kalveculotte med citrontimian og hvidløg

Uge 33- Fermenterede tomater – forlæng smagen af sommer

Fermenterede tomater
Fermenterede tomater med koriander

Uge 32 – Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter

Grillet porchetta med mørbrad
Grillet porchetta med mørbrad

Uge 31 – Grillede majs med rørt smør, chili og lime

Grillede majs med rørt smør med lime og chili
Grillede majs med rørt smør med lime og chili

Uge 28 – Chokolademilkshake

RAW chokolademilkshake
RAW chokolademilkshake uden sukker og mælk.

Uge 27 – Rødspættefileter med spidskålssalat

Uge 26 – Forførende salat med jordbær

Jordbærsalat
Forførende salat med jordbær

Uge 25 – Sankt Hans menu

Broccolisalat med tranebær – sommersalater
Broccolisalat med tranebær

Uge 24 – Nyopgravede danske kartofler

Kartoffelmad med lir
Kartoffelmad med lir

Uge 23 – Danske jordbær

Danske jordbær
Danske jordbær – helt forførende

Uge 22 – Sommersalat med rygeost

Sommersalat med rygeost
Sommersalat med rygeost

Uge 21 – Salat med vandmelon

Sommer salat med vandmelon og feta –sommersalater
Sommersalat med vandmelon, feta og edamamebønner

Uge 20 – Friske grønne asparges

Grønne asparges
Friske grønne asparges

Uge 19 – Syltede rødløg

Syltede rødløg uden sukker
Syltede rødløg uden sukker

Uge 18 – Rabarber

Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos
Sukker- og glutenfri rabarbercrumble med mandler og kokos

Uge 17 – Mangois

sund is med mango - frisk, cremet og helt uimodståelig
Mangois

Uge 16 – Æg til morgenmad

Laksemousse med høvlet peberrod
Laksemousse med høvlet peberrod

Uge 15 – Ramsløg

Her sankes ramsløg i det tidlige forår
Her sankes ramsløg i det tidlige forår

Uge 14 – Saltmandler

Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.
Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.

Uge 13 – Påskefrokost

Påskebord og mikrogrønt som pynt
Påskebord og mikrogrønt som pynt

Uge 12  – Mikrogrønt i din vindueskarm

Radisespirer - Mikrogrønt
Radisespirer – Mikrogrønt – næsten klar til at blive høstet

Uge 11 – Torskerognssalat

Torskerognssalat med forårsløg
Torskerognssalat med forårsløg

Uge 10 – Sæson for frisk stenbiderrign

Frisk stenbiderrogn
Frisk stenbiderrogn

Uge 9 – Foodprep din salat

foodprep din salat
foodprep din salat

Har du set videoen, hvor jeg fortæller om min passion for mad og om madbloggen Det handler mest om mad?

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here