Sæsonens råvarer – udgangspunket for ugens madtip.
Hver uge skriver jeg et madtip til dragoernyheder.dk, og dem vil jeg selvfølgelig også gerne dele med dig her på bloggen. Ugens madtip tager som regel udgangspunkt i årstidens råvarer, hvor jeg giver ideer til sunde og velsmagende måder at anvende dem på. Hver uge er der mulighed for at få ny inspiration og nye opskrifter – du skal være velkommen til at følge med.
Inspiration til madlavning med sæsonens råvarer
Når man vælger sæsonens råvarer, er de ofte billigere og friskere. Jeg foretrækker de danske, som ugens madtip også bærer præg af. Herunder finder du links til de forskellige uger, hvor du også finder opskrifterne:
Uge 5 – Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler
Uge 4 – Spinatmuffins med bacon
Uge 3 – Sund energibooster med gulerod
Uge 2 – Quinoaret med sorte bønner
Uge 52 – Nytårstorsk til forret
Uge 51 – Saftig flæskesteg med knasende sprøde svær
Uge 49 – Hvid gløgg uden alkohol
Uge 48 – Julekonfekt med superfoods
Uge 47 – Grønkålssalat med pærer
Uge 45 – Juicy kylling med ost, spinat og tomat
Uge 44 – Tomatsuppe med parmesanflager
Uge 43 – Lammekrone med grillede grøntsager
Uge 41 – Sprøde jordskokkechips
Uge 40 – Smørstegt spidskål med flagesalt
Uge 38 – Thaiinspireret græskarsuppe
Uge 37 – Pæresorbet med chokoladesauce
Uge 36 – Helstegt svinemørbrad med æblekompot
Uge 35 – Rå æblekage med flødeskum
Uge 34 – Kalveculotte med citrontimian og hvidløg
Uge 33- Fermenterede tomater – forlæng smagen af sommer
Uge 32 – Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter
Uge 31 – Grillede majs med rørt smør, chili og lime
Uge 27 – Rødspættefileter med spidskålssalat
Uge 26 – Forførende salat med jordbær
Uge 24 – Nyopgravede danske kartofler
Uge 22 – Sommersalat med rygeost
Uge 20 – Friske grønne asparges
Uge 12 – Mikrogrønt i din vindueskarm
Uge 10 – Sæson for frisk stenbiderrign
Har du set videoen, hvor jeg fortæller om min passion for mad og om madbloggen Det handler mest om mad?