Proteinrigt bananbrød med peanutbutter er NEMT NEMT NEMT at lave, så det må ikke være det, der holder dig tilbage for at hoppe ud i en lidt anderledes form for hjemmebag.
Optimer din træning med bananbrød med peanutbutter
Bananbrødet er perfekt til den lille sult mellem måltiderne. Bruger du proteinpulver i forbindelse med din træning og er ved at være lidt træt af at drikke det, er proteinrigt bananbrød med peanutbutter et perfekt alternativ. Spis det enten før eller efter træning.
Brød eller kage?
Nu omtaler jeg bananbrødet som “brød”, men det er nok ligeså meget – hvis ikke mere – banankage. Det smager dejligt og kan godt gå for kage, men er ikke hvinende sødt.
Læs også ugens madtip på DragørNyheder.
- 4 små bananer (modne)
- 3 stk æg
- 40 g proteinpulver med chokoladesmag
- 60 g havregryn (jeg bruger glutenfri)
- 1 tsk natron
- 100 g mørk chokolade (70%)
- 4 spsk peanutbutter
- 1 håndfuld mandler eller anden form for nødder til drys (eventuelt)
-
Tænd ovnen på 175 grader.
-
Alle ingredienserne kommes i en blender. Gem eventuelt 40 g mørk chokolade til at pynte det færdige bananbrød.
-
Kør det hele i blenderen indtil du har en jævn masse.
-
Kom bagepapir i et lille fad. Jeg bruger et fad på 25 x 15 cm.
-
Hæld massen/dejen op i fadet og bag det midt i ovnen i 25 minutter.
-
Hak mandlerne groft.
-
Smelt eventuelt de sidste 40 g chokolade over vandbad og hæld det over det færdige bananbrød med peanutbutter og drys med hakkede mandler.
- Du kan også bruge andre smagsvarianter af proteinpulver, f.eks. vanilje eller karamel.
- Har du et stykke bananbrød tilbage dagen efter, du har bagt det, kan du prøve at nyde en skrive med smør på. Det er godt!
- Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om proteinrigt bananbrød med peanutbutter, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.
Praktisk velsmagende og alsidigt. Det er min vurdering af bananbrødet. Jeg bruger det istedet for proteinshake efter træning. Som sødt til kaffen eller som snack når den søde sult ikke vil holde kæft.
Tak for din feedback Kim.
Det er en god ide at bruge brødet/kagen som alternativ til en proteinshake i forbindelse med træning ?
Ligesom dig spiser jeg også brødet, når lækkersulten melder sig ????
Helt fantastisk kage! Nogen der har erfaring med nedfrysning ( eget i skiver)?
Hej Pernille
Jeg har desværre ikke prøvet at fryse brødet/kagen ned i skiver. Jeg har opbevaret det i køleskabet, og så har det været spist i løbet af et par dage 🙂 Dejlig at høre, at du også synes, at det er fantastisk 🙂 🙂
Jeg ved ikke om jeg gjorde noget galt; men smagen af protein pulver var meget gennemtrængende
Øv, det er jeg rigtig ked af at høre Vibeke ?
Hvilket mærke proteinpulver brugte du og hvilken smagsvariant?
Jeg har god erfaring med proteinpulveret fra Bodylab med chokoladesmag.
Smag og behag er naturligvis meget individuelt, men proteinpulveret er på ingen måde dominerede, når jeg bruger det produkt.
Tusind tak for din feedback.
Total lækker og er dejlig sød, svampet og lækker.
Hvor er jeg glad for, at det var et hit hos dig Jeanette – tusind tak for din tilbagemelding 🙂
Hej Mette
Kender du kalorieindholdet i brødet?