Site icon Det handler mest om mad

Spidskålssalat med avocado og abrikos

Spidskålssalat med avocado og abrikos er oprindelig en sommersalat, men heldigvis kan den laves hele året rundt, da vi er så priviligerede at kunne købe de fleste grøntsager og frugter hele året.

I en travl hverdag søger de fleste af os automatisk lidt lettere retter. Derfor er lækre salater ideelle. Den her spidskålssalat med avocado og abrikos er hurtigt blandet sammen og kan spises som frokostret eller tilbehør til aftensmaden.

Spidskålssalat med avocado og abrikos om sommeren

Abrikosen – og frugt i salaten i det hele taget – giver et sommerligt tvist. Er du mere til fersken, nektarin eller æble, kan du også sagtens prøve det af. Skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor, hvis du tester andre frugter af.

Godt supplement til mange af sommerens retter

Spidskålssalaten er et godt supplement til mange af sommerens retter – både på grillen og i køkkenet. Prøv f.eks. at lave marinerede grillspyd af svinemørbrad til. Eller hvad med kyllingefrikadeller med forårsløg? Salaten går også rigtig godt til retter med fisk. Har du endnu ikke prøvet sesamstegte rødspættefileter kan de varmt anbefales.

Spidskålssalat med avocado og abrikos om vinteren

Om vinteren kan du bruge tørrede abrikoser. Kom dem i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad dem ligge i vandet og køle af. De vil svulme op og få (næsten) samme konsistens som friske abrikoser.

Du kan læse mere i Ugens madtip på www.DragørNyheder.dk

 

 

5 fra 2 stemmer
Spidskålssalat med avocado og abrikos
Spidskålssalat med avocado og abrikos
Forb. tid
15 min
 
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Spidskålssalat
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1/4 (lille) spidskål
  • 1/2 hoved salat (f.eks. crispsalat)
  • 4-5 champignoner (små eller mellemstore)
  • 8 friske abrikoser (eller 8 tørrede)
  • 1-2 modne avocado
  • 1/4 lime (en båd) (eventuelt mere)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • Himalayasalt
Fremgangsmåde
  1. Hvis du bruger tørrede abrikoser, lægges de i en lille skål, og der hældes kogende vand over. Lad dem ligge i vandet og køle af.

  2. Snit spidskålen fint.

  3. Hak salaten groft.

  4. Bland de to salater.

  5. Skær avocadoen i tern.

  6. Skræl de friske abrikoser og skær dem i fine fileter. Bruger du tørrede abrikoser (der nu er svulmet op og kølet af) skæres de i små tern.

  7. Bland avocado og abrikoser med salaten.

  8. Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Bland dem i salaten.

  9. Rist græskarkernerne på en god varm, men tør pande med lidt salt til de begynder at poppe lidt.

  10. Bland olie og lime og vend det i salaten.

  11. Top med de ristede græskarkerner.

Opskriftsnoter
  • Jo finere, du kan snitte salaten, jo mere lækker bliver den. Er du ikke vild med græskarkerner, kan du i stedet bruge solsikkekerner, hakkede mandler eller nødder. Du kan også bruge grofthakkede saltmandler og drysse over salaten.
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om spidskålssalaten, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

 

 

Prøv også andre opskrifter med spidskål:

Exit mobile version