Site icon Det handler mest om mad

Asiatisk nudelsalat med and

Asiatisk nudelsalat med and er en fryd for øjet og rammer næsten hele farvepaletten med alle de smukke farver. Det samme gælder smagspaletten – alle dine smagsløg bliver nemlig stimuleret. Det er en let ret, som ikke ligger tungt i maven, og du vil føle dig mæt på en behagelig måde. Det tager under en halv time at tilberede salaten, så den kan sagtens serveres på travle dage.

De 5 grundsmage

Når et måltid indeholder de 5 grundsmage, aktiveres alle dine smagsløg. Du vil opleve en behagelig mæthedsfornemmelse, og bagefter vil trangen til søde sager være langt mindre. De 5 grundsmage er syrligt, sødt, salt, bittert og umami. I asiatisk nudelsalat med and er alle de fem grundsmage repræsenteret. Stærkt (f.eks. chili) er ikke en grundsmag, men en følelse på tungen. Her kan du se, hvilke grundsmage ingredienserne i nudelsalaten hører under:

  1. Syrligt (citronsaft og granatæblekerner)
  2. Sødt (fibersirup, gulerødder og mango)
  3. Salt (tamari, saltede cashewnødder og tamari-ristede sesam)
  4. Bittert (forårsløg og hvidløg)
  5. Umami (stegt and, tamari, cashewnødder og tamari-ristede sesam)

Shirataki-nudler

Til salaten bruger jeg shirataki-nudler, som er lavet af konjac-roden. Nudlerne indeholder ingen kulhydrater, sukker eller gluten. Nudlerne fås i større supermarkeder, asiatiske supermarkeder, online-supermarkeder, hos Matas og i helsekostbutikker.

Shirataki-nudler egner sig helt perfekt til asiatiske retter. Tjek f.eks. også de her opskrifter ud:

 

5 fra 1 stemme
Asiatisk nudelsalat med and
Asiatisk nudelsalat med and
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Køkken: Asiatisk
Keyword: Nudelsalat med and
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 stort andebryst (eller 2 små)
  • 400 g nudler (shirataki) (2 pk.)
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk lys fibersirup (anden sirup kan også bruges)
  • 4 spsk tamari (glutenfri soya) (almindelig soya kan også bruges)
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 mild rød chili
  • 4 små forårsløg
  • 1 moden mango
  • 1 granatæble (2 dl granatæblekerner)
  • 4 små gulerødder
  • 6 spsk saltede cashewnødder
  • 2 spsk tamari-ristede sesam (se link til opskrift)
  • Friske koriander
Fremgangsmåde
  1. Rør en marinade af citronsaft, tamari, fibersirup, pressede hvidløg og finthakket chili.

  2. Snit skindsiden på andebrystet.

  3. Mariner andebrystet i halvdelen af marinaden. Jo længere, jo bedre.

  4. Tænd ovnen på 200 grader.

  5. Brun andebrystet på en varm stegepande først med skindsiden nedad (ca. 2 minutter) og bagefter den anden side (ca. 1 minut).

  6. Kom andebrystet i den varme ovn og steg det videre med skindsiden opad i 12-14 minutter.

  7. Læg andebrystet på et skærebræt og lad det afkøle, inden det skæres i tynde skiver.

  8. Skyl shirataki-nudlerne i koldt vand og lad dem dryppe af i en si. Herefter hældes de i en skål eller gryde med kogende vand. Lad dem trække der i 3 minutter.

  9. Hæld vandet fra nudlerne og lad dem afkøle lidt, inden resten af marinaden hældes over.

  10. Skræl gulerødderne og fortsæt derefter med at skrælle gulerødderne i strimler.

  11. Skær forårsløgene i tynde skiver.

  12. Skræl mangoen og lad kniven køre langs stenen, så du får helt reelt frugtkød. Skær mango-kødet i små tern eller i skiver. 

  13. Granatæblekernerne tages ud af granatæblet. 

  14. Skyl de friske koriander.

  15. Bland de marinerede nudler med forårsløg og anret på et fad eller på to tallerkener. 

  16. Fortsæt med at anrette med strimler af gulerod, skiveskåret mango og granatæblekerner.

  17. Læg til sidst skriver af andebryst ovenpå nudlerne og pynt med cashewnødder, tamari-ristede sesam og friske koriander.

Opskriftsnoter
  • Har du ekstra travlt, eller vil du bare gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du købe granatæblekerner og mango i tern lige klar til at bruge i din salat.

 

  • Må jeg "stjæle" et øjeblik af din tid? Længere nede på siden kan du rate opskriften og give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Din mening har stor betydning - på forhånd tak 🙂

 

Asiatisk nudelsalat med and

Nudelsalat med tamari-ristede sesamfrø

Lige inden servering drysses nudelsalaten med tamari-ristede sesam. Du kan eventuelt lave en portion tamari-ristede nødder og servere som en snack. Sesamfrøene vil “falde til bunds” og er perfekt som drys på salater. Se opskriften her.

Tamari-ristede sesam

Vild med mango?

Er du vild med mango, som har en lidt parfumeret smag, vil du ELSKE desserten “Mango-nicecream”. Tryk her for at tjekke den ultranemme opskrift ud.

Flere salater med granatæble

Her på bloggen finder du også andre salater med granatæblekerner. Prøv f.eks. også:

 

Exit mobile version