Mexicansk inspireret quinoaret er helt uden kød, og alligevel indeholder den et højt proteinindhold, fordi quinoa og bønner er sprængt fyldt med gode proteiner. Quinoa er en plante, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika. Den indeholder essentielle aminosyrer og sunde fedtsyrer, bl.a. omega-3, som er meget vigtigt for os mennesker.
Hvis du holder af mexicansk mad med mange krydderier og masser af smag, er jeg sikker på, at du vil kunne lide quinoaretten her. Limesaft og friske koriander gør den dejlig frisk.
- 1 dl sorte bønner (lægges i blød dagen før - ellers fra dåse)
- 1 dl quinoa
- Vand
- 3 spsk olivenolie
- 4 spsk limesaft
- 1 fed hvidløg
- 1/2 spsk spidskommenpulver
- 2 tsk sød paprika eller 1/4 spsk cayennepeber (hvis du er til en stærkere version)
- 1/4 spsk Himalayasalt
- 1 spiseklar/moden avocado
- 1/2 dl friske koriander (grofthakket)
- 1 dl majs
- 1/2 frisk rød chili
- 1 dl rød peber i tern
- 1 forårsløg
- Både af lime
-
Bruger du sorte bønner på dåse, gå direkte til punkt 4.
Dagen før lægger du de sorte bønner i blød i koldt vand.
-
Dagen efter hælder du vandet fra bønnerne og kommer dem op i en gryde med frisk koldt vand.
-
Kog bønnerne efter anvisning på posen.
-
Skyl quinoaen i koldt vand. Det er vigtigt, da de indeholder bitterstoffer.
-
Kom quinoaen i en lille gryde med kold vand, som bringes i kog. Lad det simre ved svag varme i ca. 15 minutter.
-
Hæld eventuelt overskydende vand fra quinoaen.
-
Lav en dressing/marinade af olie, limesaft, hvidløg, cayennepeber/sød paprika, salt og spidskommen.
-
Vend dressingen i quinoaen.
-
Skær forårsløg og frisk chili i tynde ringe.
-
Vend sorte bønner, rød peber, majs, forårsløg, chili og koriander i quionoaen.
-
Anret din quinoaret og pynt med avocado i tern/skiver og både af lime.
- Hvis du bruger sorte bønner på dåse, går du direkte til punkt 4.
- Jeg vil blive glad for at høre din mening om quinoaret med sorte bønner, så efterlad gerne en vurdering af opskriften nedenfor. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Du kan læse mere i ugens madtip på DragørNyheder.
Veganske retter
Vil du have mere inspiration til veganske retter med højt indhold af proteiner, kan jeg anbefale chiagrød med chokoladesmag til morgenmad.
Hvis vi bevæger os over i det asiatiske køkken, er der Thaiinspireret græskarsuppe som kan laves i en vegansk version. Her er der også smæk på smagen.