Osteomelet med sprød skorpe får du ved at stege osten først i stedet for at komme den i æggemassen.
Æg mætter rigtigt godt, og med den her omelet med ost vil du føle dig godt mæt i lang tid.
Sprød osteomelet til en person
Du skal bruge en lille stegepande for at lave omelet til en person. Hvis du skal lave omelet til to personer, og ikke er ejer af en lille pande, kan du lave dobbeltportion og bruge en almindelig størrelse stegepande.
Lad os inspirere hinanden
Tilbehøret kan varieres i det uendelig og helt efter din smag. Her har jeg serveret små tomater og spæde spinatblade til, men du kan også servere en perfekt moden avocado med chiliolie og hakkede saltmandler til. Lad os inspirere hinanden – så skriv gerne i kommentarfeltet nederst, hvad du serverer til din omelet. Jeg vil elske at høre fra dig.
Hyggelig weekend med gæster
Billedet er fra en weekend, hvor jeg gjorde lidt ekstra ud af det. Den sprøde osteomelet blev serveret med friske tomater og spæde spinatblade, en kop grøn te og en sund booster af bl.a. gulerod og ingefær. Bagefter sad vi længe og snackede mandler og friske øko-blåbær, mens vi hyggesnakkede.
- Smør til stegning
- 3 skriver flødehavarti (ost)
- 3 æg
- 2 spsk piskefløde
- Evt. et drys Himalayasalt
-
Varm en lille stegepande op og kom en klat smør på.
-
Pisk æg og fløde sammen i en lille skål.
-
Flødehavartien skæres i skiver og lægges på panden og steges ved god varme.
-
Når osten begynder at boble, og der kommer masser af små huller i osten, hældes æggemassen over.
-
Skru eventuelt en smule ned for varmen og lad omeletten stege næsten færdig inden den foldes sammen.
-
Steg omeletten færdig (ganske kort tid) og server med det samme.
Drys gerne lidt stjerner ud over opskriften aller nederst på siden. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Jeg vil glæde mig til at læse, hvad du synes.
Morgenæg på mange andre måder
Jeg spiser æg til morgenmad de fleste dage, og derfor prøver jeg også at variere måden, jeg tilbereder dem på. Prøv at tjekke flere af mine favoritter ud: