Jordbærsalat er en af mine sommerfavoritter. Og jordbær hører ikke kun det søde køkken til. Du kan let forvandle en salat, til et friskt bekendskab, ved at toppe den med skiver af friske jordbær. De danske jordbær er i særklasse. Nyder du – ligesom mig – den ENE måned om året, hvor de saftige bær, der både byder på sødme og let syrlighed, kan plukkes i rå mængder, så er det bare om at udnytte, at de kan anvendes i mange sammenhænge.
Jordbærsalat er smagen af sommer
Her er de lækre jordbær anvendt som en del af en let og frisk salat. De sødmefulde og let syrlige bær i forening med den fede avocado, friskkværnet peber og en god balsamicoeddike sender dine smagssanser ud på en forførende rejse. Nyd den friske smag af sommer og de smukke farver.
- 2 små poser/bakker spæde spinatblade (a 65 g)
- 1 pose/bakke sukkerærter
- 1 hel agurk
- 2 modne avocadoer
- 1-2 pose(r) pinjekerner (a 30 g)
- Lidt Himalayasalt
- 1 bakke friske jordbær
- Friskkværnet peber
- Lidt god olivenolie
- Lidt god balsamicoeddike
-
Rist pinjekerner på en varm pande indtil de er let gyldne og begynder at dufte. Ryst panden jævnligt.
-
Drys pinjekernerne med salt og lad dem afkøle f.eks. på et stykke køkkenrulle.
-
Skyl de spæde spinatblade grundigt og lad dem tørre på et rent viskestykke.
-
Skyl agurken og flæk den på langs. Med en teske fjerner du kernerne. Skær de to halve agurker i skiver.
-
Skyl sukkerærterne og skær de små spidser af enderne af. Snit sukkerærterne på langs.
-
Skyl jordbærene og fjern stilkene. Skær dem i skiver.
-
Halver avocadoen og fjern stenen og skrællen. Skær de to halve stykker i mindre tern.
-
Anret de spæde spinatblade på et fad. Herefter agurk og sukkerærter.
-
Pynt med jordbær, avocado og ristede pinjekerner.
-
Drys salaten med lidt friskkværnet peber.
-
Server salaten med en god olivenolie og balsamicoeddike.
-
Nu er din forførende jordbærsalat klar til at blive serveret. Nyd smagen af sommer.
Skru op for charmen med guddommelige dråber på din jordbærsalat
Det Italienske Køkken forhandler de mest udsøgte og eksklusive olier og eddiker. Prøv f.eks. deres sæt med balsamicoeddike og den prisbelønnede økologiske jomfruolivenolie. Jeg bruger begge dele, og hver gang nyder jeg, at de skønne dråber sætter prikken over i’et på mine salater – særligt på jordbærsalaten, tomatsalat med balsamico og sommer salat med vandmelon og feta.
Jeg får 10% rabat, når jeg handler hos dem. Den fordel kan du også benytte dig af ved at bruge rabatkoden “mette10”, når du handler i deres webshop.