I salat med rådyrmørbrad og sennepsdressing er der anvendt helstegt vildtmørbrad, som er anrettet på bund af lækker grøn salat. Luksussalaten kan serveres som forret eller som en frokostsalat ved en særlig lejlighed. Det er altid muligt at finde en særlig lejlighed til at spise god mad ik’?
Salaten vil også gøre sig rigtigt godt som en del af en lækker buffet, hvor der skal være mad til mange.
Den allerfineste udskræring på dyrevildt er mørbraden, som er en lille muskel, der sidder på indersiden af ryggen helt oppe ved rygsøjlen. Kødet er meget magert og super mørt.
Læs mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk.
- 2 rådyrmørbrader eller 1 krondyrmørbrad (400 g i alt)
- Smør til stegning
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- 1 stk. miniromainesalat
- 1 bk./pose feldsalat
- 1 potte kørvel
- 1 dl god mayonnaise
- 1 spsk dijonsennep (eller anden god sennep)
- 1 spsk koldt vand
- 2 spsk fintklippet purløg
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- 1/2 tsk lys fibersirup (anden sirup eller honning kan bruges)
- Små træpinde/tandstikkere
-
Afpuds mørbraderne, så der kun er reelt kød helt uden sener og hinder.
-
Varm en stegepande op og kom smør på.
-
Steg de to mørbrader ved høj varme i 2,5 minutter på hver side (2 sider).
Har du valgt en krondyrmørbrad på 400 g, skal den steges 2 minutter på hver side (4 sider).
-
Læg kødet på et skærebræt og dæk det til med f.eks. sølvpapir eller et rent viskestykke og lad det hvile i ca. 10-15 minutter.
-
Rør en dressing af mayonnaise, sennep, vand, purløg, salt, peber og fibersirup. Smag dressingen til.
-
Skyl salaterne grundigt og slyng dem eller læg dem på et rent viskestykke til afdrypning.
-
Skær eller riv romainesalaten ud i mindre stykker.
-
Skær kødet i meget tynde skiver.
-
Anret salaterne på et fad og læg skriver af rådyrmørbrad ovenpå.
-
Sæt en lille pind i en del af kødet.
-
Hæld dressingen over og pynt med kørvel.
- Serverer du salaten til frokost, er der ca. til 4 personer.
- Serverer du salaten som forret, er der ca. til 10 personer.
- Du skal være MEGET velkommen til at vurdere opskriften. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar 🙂
Er du interesseret i flere lækre opskrifter med rådyr, kan jeg anbefale dig at tjekke opskriften ud på helstegt dyreryg, som også er perfekt gæstemad.
Jeg bruger fibersirup i flere af mine opskrifter, f.eks. i den mega lækre acaibowl, som er morgenmad i luksusklassen. Fibersirup er ikke tilsat sukker, men tilfører din mad sødme og struktur. Fibersirup påvirker stort set ikke blodsukkeret og indeholder kun få kalorier.