Rodfrugter i ovn med sesam er god vintermad og perfekt tilbehør i det nordiske køkken – det er sundt, billigt og smager dejligt.
Sæsonens råvarer er som regel dem, der smager bedst. Hele vinterhalvåret bugner hylderne i supermarkederne med danske rodfrugter.
Fødevarer i sæson
Ved at vælge de fødevarer, der er i sæson, vil du i løbet af et år få en meget varieret kost. Vinteren står ofte på lidt tungere grøntsager, hvor lette salater dominerer billedet om sommeren.
Måder at servere rodfrugter med sesam
Server de ovnbagte rodfrugter som tilbehør til kød eller fisk – f.eks. til en gang kyllingefrikadeller med forårsløg eller en grillet hakkebøf med salvie.
Vi får ofte ovnbagt laks, rodfrugter med sesam og fetadip til aftensmad.
- 6 rødbeder
- 6 gulerødder
- 4 pastinakker
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk fibersirup (eller anden sirup)
- 1/2 dl sesam
- Himalayasalt
- 5 små fed hvidløg
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
-
Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern.
-
Bland dem med olie, salt, fibersirup, sesam og hele fed hvidløg, f.eks. i en stor skål.
-
Hæld dem ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
-
Bag rodfrugterne i ovnen i 40 minutter. Rør ind imellem i rodfrugterne.
Drys endelig det antal stjerner ned over opskriften på rodfrugter i ovn med sesam, som den fortjener. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar nederst på siden 🙂
Rodfrugter er sunde
Rodfrugter er rig på kostfibre, som er med til at holde dit blodsukker stabilt og godt for din fordøjelse. Sesamfrø har en høj koncentration af vitaminer og mineraler, og så fremhæves smagen, når de ristes i ovnen.
Er du vild med rodfrugter, kan du også prøve at lave en omgang sprøde jordskokkechips. De smager SÅ godt.