Mandelvafler er så lækkert til morgenmad i weekenden, hvor det skal være lidt ekstra hyggeligt. Vaflerne mætter godt og er uden gluten, mælk og raffineret hvidt sukker. Vaflerne kan også nydes med en kop te eller kaffe en eftermiddag sammen med børnene eller veninderne/vennerne.
Mandler indeholder forholdsvis meget fedt, men det er af den sunde slags. Mandler er også fulde af gode proteiner, som er kroppens byggesten. Så selvom mandelvaflerne næsten smager syndigt, kan du med god samvittighed gå om bord i dem.
Her har jeg lavet de lækre mandelvafler i vaffelform. Det er en super nem måde at lave vafler på, og formen er ultra nem at rengøre – jeg er fan. Du kan købe de smarte silikoneforme her.
- 150 g mandler
- 3 æg
- 2 små modne bananer
- 50 g havregryn (jeg bruger glutenfri)
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 dl mandelmælk (jeg bruger en uden sukker) (anden slags mælk kan også bruges)
- 1 knivspids Himalayasalt
- 2 spsk Sukrin melis eller Sukrin sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk kokosolie (til stegning)
- 60 g mørk chokolade
- 1 spsk Sukrin melis eller kokossukker
- 1 spsk kokosolie
- Flødeskum
- Friske bær (jordbær, blåbær, brombær eller hindbær)
- Evt. spiselige blomster
-
Tænd for vaffeljernet.
-
Kom mandlerne i en blender og blend dem til mandelmel.
-
Kom de øvrige indgredienser op i blenderen og kør til dejen er jævn.
-
Kom lidt kokosolie på vaffeljernet.
-
Hæld dejen på og bag vaflerne til de er gyldne.
-
Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med kokossukker og kokosolie.
-
Server mandelvaflerne med flødeskum, chokoladesovs, friske bær og eventuelt spiselige blomster.
- Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om mandelvafler med chokoladesovs, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.
- En hurtig og hel kalorieneutral løsning er at bruge chokoladesovs fra Bodylab. Den indeholder ingen sukker og 0 kalorier - kan købes her.
Du kan eventuelt bruge resten af mandelmælken til RAW jordbæryoghurt, chiagrød med chokolade og blåbær eller en lækker acaibowl
Sukrin anvender jeg ofte som et alternativ til sukker. Sukrin er et naturligt sødemiddel, som er lavet af pærer, meloner og spisesvampe, som har gennemgået en gæringsproces (fermentering). Sukrin påvirker ikke dit blodsukker og indeholder 0 kalorier og 0 kulhydrater. Sukrin har ingen skadelig påvirkning på tænderne. Du kan købe Sukrin melis i Matas-butikker og i helsekostforretninger.
Her på bloggen finder du en del opskrifter, som indeholder Sukrin, f.eks.
Broccolisalat med tranebær
Jordbærtærte med mazarinbund
Juicy kylling med ost, spinat og tomat
Klatkager af søde kartofler med kanel
Low carb sushi med laks
Wannabe waldorfsalat
Bagte tomater på stilk med spejlæg og bacon
Salat med sukkerfri mormordressing
Spidskålssalat med hasselnødder og granatæble