Kyllingefrikadeller med forårsløg er hverdagsmad, der smager rigtigt godt. Det er også dejligt med frikadeller i madpakken sammen med en masse gnavegrønt – en hurtig og meget nem måde at lave en sund madpakke på.
Skal du have gæster, er kyllingefrikadeller med forårsløg altid et hit på buffeten, og både børn og voksne vil elske dem.
Det kan godt være lidt af en udfordring af røre en fars til en god frikadelle, så den smager af noget. Her er der ramt plet.
- 800 g hakket kylling (3-5% fedt)
- 2 små løg
- 2 store forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 rød chili
- 2 stk æg
- 1 lille spsk Himalayasalt
- friskkværnet peber
- 1/2 dl piskefløde (hvis dine deller skal have lidt lir)
- 1 spsk HUSK (loppefrøskaller) (eller 2 spsk havregryn)
- 20 g smør (undlades hvis du ikke spiser mælkeprodukter)
- 1 dl vindruekerneolie til stegning
-
Skær forårsløg og chili i skiver og løgene i kvarte.
-
Kom æg, løg, forårsløg, chili, hvidløg, salt og peber i en minihakker eller blender, og kør til du har en jævn masse.
-
Kom det hakkede kød i en røreskål sammen med løgblandingen og rør det godt sammen med en håndmixer eller grydeske.
-
Drys HUSK (loppefrøskaller) i og rør godt, så det er godt fordelt i farsen.
-
Varm en stegepande op og kom smør og olie på.
-
Med en spiseske former du runde frikadeller og steger dem på begge sider til de er gyldne og gennemstegte. Jeg dypper skeen i olien inden hver frikadelle formes. På den måde hænger farsen ikke fast i skeen.
Steg eventuelt frikadellerne videre i ovnen i et ovnfast fad eller bradepande for at få dem sprøde og gyldne på alle overflader.
Køkkenudstyr:
Minihakker eller blender
Fik du prøvet opskriften på kyllingefrikadeller med forårsløg?
Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på kyllingefrikadeller, så efterlad gerne en vurdering nedenfor. Du kan give mellem 1-5 stjerner og skrive en lille kommentar.
Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.
Kyllingefrikadeller, men hvad med tilbehøret?
Prøv at servere smørstegt spidskål med flagesalt til frikadellerne. Eller hvad med en kold kartoffelsalat med radiser eller måske den lækre spidskålssalat med feta – MUMS 🙂
Ja, der er et hav af muligheder. F.eks. en syrlig vintersalat med grønkål eller en pande blandede bønner med rødløg er perfekt til frikadellerne.
Kyllingefrikadeller med HUSK (loppefrøskaller)
Jeg bruger HUSK (loppefrøskaller) i flere af mine opskrifter.
Ønsker du inspiration til andre opskrifter med HUSK, kan jeg f.eks. anbefale meatza med artiskok og oliven, som er perfekt fredagsmad eller grønne fladbrød med broccoli, som er geniale som sandwichbrød.
Siden indeholder reklamelink.