Grønne asparges vinaigrette med æg kan serveres som en super delikat lille frokostret. Men de grønne asparges med æg og kapers kan også serveres som forret eller som tilbehør til f.eks. dampet eller stegt torsk.
Grønne asparges vinaigrette med æg – en delikat spise
De sprøde og friske asparges er en meget delikat spise, og let dampet går de rigtigt godt sammen med vinaigrettedressingen og de hårdkogte æg og kapers.
Danske grønne asparges når de er i sæson
Danske råvarer er bare at foretrække. Går du ligesom mig efter sæsonens råvarer og er vild med grønne asparges, er det i slutningen af april, du skal på udgik hos din grønthandler eller hos de små hyggelige gårdbutikker rund om i landet. Sæsonen er kort og varer indtil Sankt Hans.
- 15 grønne asparges
- 1 hårdkogt æg
- 4 spsk kapers
- 1 spsk granatæbleeddike eller hindbæreddike
- 1 spsk ramsløgolie eller hvidløgsolie
- 1/2 tsk Dijonsennep
- 1 tsk Sukrin-sirup Gold (eller anden sirup)
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
-
Skyl de friske grønne asparges og knæk det nederste af der, hvor der sker et naturligt knæk.
-
Kom aspargesene i et fad og drys med salt.
-
Hæld kogende vand over og lad dem ligge der i 1 minut.
-
Hæld det varme vand fra og skyl de grønne asparges i iskoldt vand.
-
Anret aspargesene på et fad eller på to tallerkener.
-
Rør en dressing af olie, eddike, sirup, sennep, salt og peber.
-
Hæld dressingen over de grønne, let dampede asparges.
-
Hak det hårdkogte æg fint (brug evt. en æggedeler) og drys det over aspargesene og pynt med kapers.
-
Server og nyd!
- Opskriften er til 2 personer, hvis det er en frokostret og 3 personer, hvis det er en forret.
Køkkenudstyr:
Fik du prøvet opskriften?
Du skal være mere end velkommen til at give din mening tilkende. Nederst på siden kan du vurdere opskriften ved at give det antal stjerner den fortjener (mellem 1 og 5) og tilføje en lille kommentar.
Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.
Inspiration med grønne asparges
Du kan også spise grønne asparges rå i salater eller som grøntsagsstænger sammen med en god dip. Prøv f.eks. den nemme fetadip.
Asparges svøbt i bacon er lækker tilbehør enten til dine morgenæg eller til din aftensmad.
Og så er der jo også grillede asparges. Prøv at tjekke opskriften ud på marineret lammekrone med grillede grøntsager.
Siden indeholder reklamelink