Glutenfri fladbrød med broccoli er et rigtigt godt alternativ til sandwichbrød – særligt hvis man gerne vil undgå hvidt brød og øge indtaget af grøntsager.
Broccolibrød er geniale som sandwich, hvor brødet smøres med aioli elle en lækker pesto, f.eks. persillepesto med pecorino eller basilikumpesto med solsikkekerner. Jeg kommer ofte salatblade, røget laks, tomat og avocado i min sandwich.
Du kan også prøve at komme pesto, seranoskinke, tomat og mozzerella i. Eller hvad med at prøve at komme en god hjemmelavet tunsalat i mellem broccolibrødene.
Jeg præsenterede de glutenfri fladbrød med broccoli for min gode veninde en dag, vi var på picnic. Hun har efterfølgende bagt broccolibrød flere gange, og hun anbefaler at komme gorgonzola, hamburgerryg, tomat, salat og dressing i de grønne sandwich.
Glutenfri fladbrød med broccoli i madpakken
Broccolibrød er perfekte at tage med på farten, f.eks. i madpakken, på skovturen eller på en hyggelig picnic.
- 1 broccoli (ca. 500 g)
- 3 æg
- 2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
- ½ tsk bagepulver
- 20 stk. mandler
- 1 tsk Himalayasalt
- 1 tsk frisk eller tørret timian
- sesamfrø (drys)
- Olie eller bagepapir
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Vej broccolihovedet.
-
Skær stokken af broccolien og skæl den.
-
Skær stokken i små tern.
-
Del broccolien i mindre buketter.
-
Kom al broccolien i blenderen.
-
Kom herefter mandler, æg, salt, timian, bagepulver og HUSK i blenderen sammen med broccolien.
-
Start blenderen og kør, indtil til du har en ensartet jævn masse uden "klumper".
-
Smør en bradepande (34x22 cm) med olie eller kom bagepapir i bunden.
-
Hæld broccolimassen ud på bradepanden og jævn den ud med en dejskraber, så den har samme tykkelse over det hele.
-
Drys med sesamfrø og pres dem forsigtigt ned med hænderne, så de sidder bedre fast.
-
Sæt bradepanden ind midterst i ovnen og bag i 25 minutter.
-
Når brødet er færdigbagt, tages bradepanden ud af ovnen og stilles til afkøling.
-
Når det glutenfri fladbrød med broccoli er afkølet, skæres det ud i 8 lige store stykker.
-
Smør dine broccolibrød med aioli eller pesto og kom det pålæg på, du bedst kan lide.
Opskriften giver 8 stk. brød, som kan lægges sammen til 4 sandwiches.
Køkkenudstyr:
Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden. Du kan give 1-5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Andre opskrifter med HUSK
Jeg bruger ofte HUSK i mine opskrifter, så der er masser af anvendelsesmuligheder af finde her på bloggen. Tjek f.eks. de populære kyllingefrikadeller med forårsløg ud eller den lækre meatza, som er perfekt fredagsmad.
Siden indeholder reklamelink.