Site icon Det handler mest om mad

Broccolisalat med tranebær

En lækker variant af den helt klassiske broccolisalat er broccolisalat med tranebær. Den er altid et hit – både til hverdag som tilbehør til aftensmaden eller som en selvstændig frokostsalat. Broccolisalat med tranebær er også altid en succes på buffeten, når der kommer gæster. Broccolisalaten kan laves i god tid og bliver kun bedre af at trække et par timer eller mere, inden den skal spises.

Lav din egen version af broccolisalat med tranebær

Du kan sagtens tilpasse opskriften til din smag. Her er et par bud:

Er du vegetar, undlader du bare bacon. Er du veganer, undlader du også bacon og bruger et vegansk alternativ til mayonnaise.

Jeg har valgt at komme ristede solsikkekerner ovenpå min broccolisalat med tranebær, men som et alternativ kunne du også bruge ristede græskarkerner. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvad du foretrækker af knasende drys på din broccolisalat med tranebær.

Der findes så mange lækre eddiker. Jeg er personligt vild med granatæbleeddike, men rødvinseddike og hindbæreddike kan også sagtens bruges.

Går du efter opskriften, er der nok til 4-6 personer.

Broccolisalat med tranebær

 

5 fra 6 stemmer
Broccolisalat med tranebær
Forb. tid
30 min
 
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: broccolisalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 store bundter broccoli
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl solsikkekerner eller græskarkerner
  • 200 g bacon
  • 6 spsk finthakket rødløg
  • 3 dl mayonnaise
  • 2 spsk granatæbleeddike eller hindbærvineddike
  • 2 spsk Sukrin melis
  • Ca. 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Rist solsikkekerne på en tør pande til de er let gyldne og begynder at dufte nøddeagtigt. Drys med salt og læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem afkøle.

  2. Hvis du bruger bacon i skiver, skærer du skiverne i tynde strimler og rister den sprød på en tør pande. Læg baconen på et stykke køkkenrulle og afkøl den.

  3. Skyl broccolien grundigt og skær den i små buketter. Jeg bruger også stokken. Den skræller jeg og skærer i små tern.

  4. Bland mayonnaise, rødløg, granatæbleeddike, Sukrin melis, salt og peber til en lækker dressing.

  5. Bland broccoli, dressing og tranebær.

  6. Pynt med ristede solsikkekerner og sprød bacon.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om broccolisalat med tranebær, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

Sådan søder du din broccolisalat med tranebær – uden sukker

Sukrin anvender jeg ofte som et alternativ til sukker. Sukrin er et naturligt sødemiddel, som er lavet af pærer, meloner og spisesvampe, som har gennemgået en gæringsproces (fermentering). Sukrin påvirker ikke dit blodsukker og indeholder 0 kalorier og 0 kulhydrater. Sukrin har ingen skadelig påvirkning på tænderne. Du kan købe Sukrin melis i Matas-butikker og i helsekostforretninger.

Flere evergreen-salater

Har du ikke prøvet at lave min spidskålssalat med feta, kan jeg varmt anbefale dig at prøve den også. Salaten er ligesom broccolisalat med tranebær perfekt som tilbehør til din aftensmad eller som en del af en buffet, hvor der skal være mad til mange.

 

Broccolisalat med tranebær
Exit mobile version