5 fra 1 stemme
Broccolisalat med tranebær er et lækkert alternativ til den klassiske broccolisalat. Broccolisalat med tranebær er uden mælkeprodukter og sukker. Sommersalat
Broccolisalat med tranebær
Forb. tid
30 min
 
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: broccolisalat
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 store bundter broccoli
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl solsikkekerner eller græskarkerner
  • 200 g bacon
  • 6 spsk finthakket rødløg
  • 3 dl mayonnaise
  • 2 spsk granatæbleeddike eller hindbærvineddike
  • 2 spsk Sukrin melis
  • Ca. 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Rist solsikkekerne på en tør pande til de er let gyldne og begynder at dufte nøddeagtigt. Drys med salt og læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem afkøle.

  2. Hvis du bruger bacon i skiver, skærer du skiverne i tynde strimler og rister den sprød på en tør pande. Læg baconen på et stykke køkkenrulle og afkøl den.

  3. Skyl broccolien grundigt og skær den i små buketter. Jeg bruger også stokken. Den skræller jeg og skærer i små tern.

  4. Bland mayonnaise, rødløg, granatæbleeddike, Sukrin melis, salt og peber til en lækker dressing.

  5. Bland broccoli, dressing og tranebær.

  6. Pynt med ristede solsikkekerner og sprød bacon.

Opskriftsnoter