Avocado med saltmandler og chiliolie er en perfekt kombination og smager super godt. Jeg spiser det som en del af min morgenmad sammen med en eller anden form for æg. Det er også lækkert at servere som del af en god brunch.
Morgenæg og avocado
Her på bloggen finder du flere bud på, hvordan du kan tilberede dine morgenæg. Der er f.eks. scrambled eggs med asparges svøbt i bacon eller bagte tomater på stilk, spejlæg og sprød bacon. Se også under afsnittet “Morgenmad” – der er nemlig mange flere morgen-lækkerier. Her er det Croque Madame Deluxe.
Avocado med saltmandler og chiliolie – helt eller delvist hjemmelavet?
I opskriften anvendes saltmandler. Dem kan du selvfølgelig købe, men du kan også lave dem selv – det er ikke svært. Faktisk er det ret nemt. Opskriften på verdens nemmeste saltmandler finder du her.
Du skal også bruge chiliolie. Du kan sagtens købe den, men du kan også lave den selv – det tager kun to minutter. Opskrift på hjemmelavet chiliolie.
Hvis du laver saltmandler og chiliolie et par dage i forvejen, kan du lave avocado-opskriften her på et øjeblik.
Her får du opskriften – super nemt!
- 1 moden/spiseklar avocado
- 1 lille håndfuld saltmandler
- Ca. 2 spsk chiliolie
-
Hak saltmandlerne groft.
-
Halver avocadoen og tag stenen ud.
-
Med en kniv kører du langs skralden på avocadoen, så der kun er kødet tilbage.
-
Skær avocadoen i skiver og anret dem på en tallerken eller på et fad.
-
Hæld chiliolie over avocado-skiverne og drys med de grofthakkede saltmandler.
-
Server med det samme.
Avocado er vitaminrig og rig på umættede fedtsyrer, som er den gode form for fedt – og så er avocado faktisk en tropisk frugt og ikke en grøntsag – vidste du det?
Jeg vil blive glad for at høre, hvad du synes om opskriften på avocado med saltmandler og chiliolie, så efterlad gerne en vurdering af opskriften nedenfor.