Site icon Det handler mest om mad

Meatza med artiskok og oliven

Opskrift på meatza med artiskok og oliven er perfekt fredags-hygge-mad. Det er en god og hyggelig måde at begynde weekenden på sammen med familien eller vennerne.

Vi holder meget af pizza herhjemme og prøver at finde alternativer til de traditionelle pizzaer med hvedebund. I virkeligheden er meatza en stor hakkebøf med et tvist af italien, men ikke desto mindre smager det super godt. Server f.eks. en stor skål grøn salat til, og er det fredag så måske et glas rødvin.

Tilbehør til din meatza

Du kan eventuelt servere en tomatsalat med balsamico til eller hvad med en lækker spidskålssalat med feta.

Meatza er en pizza, hvor bunden er lavet af hakket oksekød.
5 fra 3 stemmer
Meatza med soltørrede tomater, oliven og artiskok
Meatza med artiskok og oliven
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Meatza
Antal: 4 personer
Ingredienser
Bund
  • 800 g økologisk hakket oksekød (4-8% fedt)
  • 2 stk æg
  • 1 stort rødløg (eller 2 små)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 - 1½ spsk oregano
  • 2 spsk HUSK (loppefrøskaller)
  • Godt med Himalayasalt (fint)
  • Godt med peber (kværnet)
  • Lidt smør til stegning
  • Bagepapir
Topping
  • 150 g pizzsauce
  • 250 g markchampignon (almindelige kan også bruges)
  • 250 g Manchego-ost (andre former for revet ost kan også bruges)
  • Semidried tomatoes
  • Sorte oliven uden sten (eller grønne)
  • Rucola
  • Grillede artiskokker
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225° varmluft.

  2. Hak rødløget fint og pres hvidløgene.

  3. Rør det hakkede kød, løg, hvidløg, æg, oregano, HUSK, salt og peber godt sammen i en stor skål.

  4. Rengør svampene og skær dem i skiver eller i kvarte.

  5. Tænd op under en stegepande og kom lidt smør på.

  6. Steg markchampignonerne ved høj varme til de har taget farve.

  7. På en bradepande med bagepapir fordeler du kødet i 4 portioner.

  8. Tryk og form kødet til runde pizzaer, der er ca. 1,5 cm høje.

  9. Fordel pizzasaucen på pizzaerne.

  10. Fordel de stegte markchampignoner ovenpå pizzasaucen.

  11. Riv manchego-osten og fordel den jævnt ud over "pizzaerne".

  12. Bag meatzaerne i ovnen i ca. 20 minutter.

  13. Skyl rucola og lad den dryppe af på et rent viskestykke eller i en si/dørslag.

  14. Når meatzaerne er færdige, tages de ud af ovnen og pyntes med rucola, oliven, semidried tomatoes og grillede artiskokker.

  15. Server "pizzaerne" sammen med en skål grøn salat og NYD!

Opskriftsnoter

Må jeg tage et øjeblik af din tid? Nederst på siden kan du give en vurdering af opskriften. Du kan give mellem 1-5 stjerner ***** og tilføje en kort kommentar. Det vil betyde meget for mig, men det kan også have betydning for andre, der tjekker opskriften ud. TAK 🙂

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Stegepande

Rivejern

Hvidløgspresser

Røreskål

Grydeske

Si/dørslag

 

 

Meatza med semidried tomatoes

Her på bloggen finder du en ultranem opskrift på semidried tomatoes – alias langtidsbagte tomater, som er fulde af smag og passer fortrinligt til meatza. Opskriften finder du her.

Meatza med oliven og artiskok

Andre anbefalelsesværdige italienske retter

Hvis du vil have ideer til, hvad du også kan bruge Manchego-ost til, kan jeg anbefale den virkelig gode frittata med chorizo, som kan spises til morgenmad en weekend, hvor man har god tid. Frittataen kan også serveres som en frokostret eller som aftensmad.

Er du glad for smagen af Italien, må du love mig at tjekke opskriften ud på grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter.

Prøv også andre opskrifter med HUSK

Jeg bruger ofte HUSK i mine opskrifter, så der er masser af anvendelsesmuligheder af finde her på bloggen. F.eks. kyllingefrikadeller med forårsløg eller fladbrød med broccoli, som er gode til sandwich.

 

Siden indeholder reklamelink.

 

 

Exit mobile version