Laksepakker med pesto og aspargesbroccoli er både sund, nem og delikat aftensmad. Vælg pesto efter sæsonens råvarer eller vælg pesto efter DIN smag. Ramsløg finder du i det tidlige forår fra marts til maj, mens basilikum og persille er til at få fat i hele året rundt.
Hjemmelavet grøn pesto
Her får du links til opskrifterne på 3 forskellige grønne pestoer. Hvilken en vælger du? Det er ingen sag at lave sin egen pesto, og det tager kun få minutter. Hjemmelavet pesto er sundt og smager så dejligt, og den friske grønne farve er en fryd for øjet. Få opskriften ved at trykke på linket:
- Hjemmelavet basilikumpesto med solsikkekerner
- Hjemmelavet ramsløgspesto
- Hjemmelavet persillepesto med pecorino og solsikkekerner
I en snæver vending kan en færdigkøbt pesto SELVFØLGELIG bruges til dine laksepakker.
Aspargesbroccoli, bimi eller broccolini
Kært barn har mange navne, og det har den her fantastiske grøntsag også. Aspargesbroccoli, bimi eller broccolini er en krydsning mellem broccoli og den asiatiske kål pak choy. Smagen er mild og minder lidt om asparges, heraf navnet. Det hele på grøntsagen kan spises både hovedet og stilken.
Opskriften på laksepakker med pesto og aspargesbroccoli
Fremgangsmåden er her illustreret i form at billeder, og efterfølgende får du opskriften med detaljerne omkring ingredienser og processen. Det er super nemt. Rigtig god fornøjelse.
- 2 flotte stykker laks
- 1 pk aspargesbroccoli (broccolini/bimi)
- Pesto (f.eks. basilikumpesto, ramsløgspesto eller persillepesto)
- 14 små tomater (skåret i halve)
- 2 stykker bagepapir
- Himalayasalt
- Kogende vand
-
Tænd ovnen på 200°.
-
Begynd med at lave din egen pesto (med mindre du har valgt at købe den). Der er indsat links til 3 forskellige opskrifter på pesto højere oppe på siden.
-
Skyl aspargesbroccoli og fjern eventuelle små blade.
-
Kom aspargesbroccoli i en skål og drys med rigeligt salt, inden du hælder kogende vand over.
-
Lad grøntsagerne "dampe" i det kogende vand et par minutter, inden de hældes op i en si eller et dørslag, hvor de skal dryppe godt af.
-
Fordel de let dampede aspargesbroccoli på to store stykker bagepapir og læg derefter et stykke fersk laks ovenpå.
-
Kom en god portion pesto på hvert stykke laks og fordel halve tomater ovenpå.
-
Pak aspargesbroccoli, laks, pesto og tomater ind i bagepapir og læg dem i et ovnfast fad.
-
Sæt fadet i ovnen og lad laksepakkerne bage i 20 minutter.
-
Tag fisken ud af ovnen, og lad den hvile i pakkerne i ca. 5 minutter, inden de serveres.
Fik du prøvet opskriften?
Når du har afprøvet opskriften, håber jeg, du har lyst til at vurdere opskriften længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Du kan f.eks. skrive, hvilken slags pesto, du valgte at bruge.
Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.
Mere inspiration til sund aftensmad med fisk
Er du glad for at spise fisk til aftensmad, eller mangler du inspiration til at spise mere fisk, kan du prøve at se nærmere på opskriften på ovnbagt torsk med porrer og tomater. Det er også en super nem ret, der kan tilberedes på kort tid.
Siden indeholder reklamelink.