Site icon Det handler mest om mad

Grillede majs med rørt smør, lime og chili

Grillede majs med rørt smør med lime og chili

Grillede majs med rørt smør med lime og chili

Grillede majs med rørt smør, lime og chili er en rigtig sommerspise, der spreder glæde til op over begge ører. Majskolber er søde og saftige og den friske smag af lime og chili, der nænsomt prikker lidt på tungen, er en skøn forening.

Grillede majs alene eller i selskab?

Du kan f.eks. servere de grillede majs med kryddersmør til grillet laks (eventuelt varmrøget), helstegt grillet kylling med rosmarin, citron og hvidløg (tilberedt på rotisseri) eller en grillet hakkebøf med hele salvieblade.

Dansk sommer med majs

Jeg griller majs om sommeren, når jeg kan købe danske majs hos min lokale grøntsagspusher, der selv dyrker grøntsagerne, som hun sælger fra sin lille skurvogn.

Chili har jeg i min lille krydderurtehave på terrassen. Sommerferien kan bare komme an!

5 fra 1 stemme
Grillede majs med rørt smør med lime og chili
Grillede majs med rørt smør, lime og chili
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
vand
10 min
Samlet tid
35 min
 
Ret: Forret, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk, Mexikansk
Keyword: Grillede majs
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 majskolber
  • 250 g smør (blødt)
  • 1 tsk finthakket frisk rød chili (mild)
  • Fintrevet skal fra lime (økologisk)
  • Saften fra 1 lime (2 spsk)
  • Lidt Himmalayasalt
Fremgangsmåde
  1. Tag forsigtigt bladene omkring majsene til side og fjern trådene.


  2. Tag forsigtigt bladene tilbage omkring majsene.


  3. Læg majskolberne med blade i en stor skål eller gryde med koldt vand og lad dem trække der i mindst 10 minutter. Det er for at undgå, at de ikke brænder, når de lægges på grillen.


  4. I en lille røreskål kommer du blødt smør, finthakket rød chili, limeskal, limesaft og salt. Rør det godt sammen med en gaffel.


  5. Smag smøren til og kom eventuelt mere salt, chili eller limesaft i.


  6. Tænd grillen.


  7. Hæld vandet fra majsene og læg dem på grillen - indirekte varme i 20 minutter. Vend majskolberne hver 5. minut.


  8. Fjern de sorte blade på majsene.


  9. Server de grillede majs med rørt smør, lime og chili.


Opskriftsnoter
  • Efterlad gerne en vurdering af opskriften på grillede majs med rørt smør, lime og chili længere nede på siden, hvor du kan give det antal stjerner, retten fortjener.

 

Her på bloggen finder du en del spændende sommersalater, som også er perfekt tilbehør, når der skal grilles. Læs med her.

Mere inspiration til retter med majs

Majs, lime og chili er toneangivende i det mexikanske køkken. Tjek opskriften ud på quinoaretten med sorte bønner, som også indeholder de tre ingredienser. Retten kan serveres hele året rundt, men om sommeren gør den sig rigtig godt.

 

Exit mobile version