Torskerognssalat med forårsløg er meget anbefalingsværdigt og er perfekt på frokostbordet eller i madpakken. Inviterer du gæster til frokost og serverer hjemmelavet torskerognssalat, vil du helt sikkert modtage anerkendende blikke og se smil rundt om bordet.
Prøv også er serveret torskerognssalat som forret på en bund af spæde salatblade.
Sæson for torskerogn
I januar, februar, marts og april er det sæson for torskerogn (bukser). Frisk torskerogn er uden sammenligning med torskerogn på dåse. De små fiskeæg indeholder masser af B- og D-vitamin og smager skønt.
Torskerognssalat med forårsløg – holdbarhed
Torskerognssalaten med forårsløg kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet. Jeg laver derfor en stor portion, så har vi nem frokost i et par dage.
- Bagepapir
- ca. 900 g torskerognsbukser
- 4 spsk æblecidereddike
- 15 hele peberkorn
- 1 tsk Himalayasalt
- Vand
- 3/4 dl citronsaft
- 2 dl god mayonnaise (på pose)
- Himalayasalt
- Peber (friskkværnet)
- 1 stk rød peber (f.eks. snackpeber)
- 85 g forårsløg
-
Skyl bukserne forsigtigt i koldt vand og pak dem ind i bagepapir. Indpakningen er for at holde på faconen, så de ikke koger ud.
-
Kom pakken med torskerogn i en gryde med vand, eddike, peberkorn og salt. Koges ved svag varme i ca. 35 minutter.
-
Lad torskerognen køle af.
-
Hak forårsløg fint og skær den røde peber i små tern.
-
I en skål røres citronsaft og mayonnaise med salt og peber.
-
Fjern hinderne på bukserne/torskerognen, så du kun har de fine små fiskeæg tilbage.
-
Kom torskerognen i mayonnaisen og rør godt rundt med en gaffel.
-
Kom forårsløg og rød peber i blandingen.
-
Smag til med salt og peber.
Nyd torskerognssalaten på en bund af spæde salatblade til forret eller sammen med gnavegrønt, i en wrap af romainesalat eller spidskål i madpakken. Du kan selvfølgelig også nyde torskerognssalaten på et godt stykke rugbrød. Perfekt på frokostbordet, når du skal have gæster.
Køkkenudstyr:
Fik du prøvet opskriften?
Din mening er vigtig, og jeg vil blive rigtig glad for at høre, hvad du synes om opskriften på torskerognssalat. Længere nede på siden kan du give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Spis fisk flere gange om ugen
Hvis du ligesom mig gerne vil spise fisk flere gange om ugen, er torskerognssalat med forårsløg et rigtig godt bud. Du kan også prøve laksepakker med nem hjemmelavet basilikumpesto med solsikkekerner eller torsk i fad med tomater og porrer til aftensmad. Det er nem og sund mad, der smager godt.
Eller hvad med laksemousse med høvlet peberrod til forret eller sammen med dit morgenæg. To lidt nyere opskrifter her på bloggen er cremet jordskokkesuppe med smørstegt torsk og thaisuppe med rød karry og laks, så der er masser af muligheder 🙂
Andre lækre frokost-salater
Mangler du inspiration til andre frokostsalater – enten til gæster eller til madpakken – kan jeg anbefale dig at prøve en af topscorerne her på bloggen nemlig den lækre rejesalat med frisk dild. Du kan også prøve at tjekke disse to populære opskrifter ud: Sommersalat med rygeost, radiser, agurk og purløg eller en dejlig nem æggesalat som f.eks. er perfekt i en sandwich eller på rugbrød sammen med hvide sild.
Siden indeholder reklamelink.