Site icon Det handler mest om mad

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

Nem basilikumpesto med solsikkekerner

Hjemmelavet basilikumpesto med solsikkekerne smager helt FANTASTISK og er super nemt at lave. Server f.eks. pestoen som en del af en tapas eller sammen med charcuterie og ost.

Basilikumpesto og alle anvendelsesmulighederne

Jeg laver ofte en salat af rucola, pesto, semidried tomater, feta og pinjekerner. Det er en salat, der kan laves hele året rundt.

Du kan også vende pestoen i pasta. Det er nemt og kan enten serveres som en selvstændig ret eller som tilbehør til kød.

I sæsonen for nye danske kartofler, er det mega lækkert at vende kogte, kolde kartofler i basilikum og servere den som en smagfuld kold kartoffelsalat.

Eller hvad med at vende pestoen i mayonnaise og bruge den som dip? Det kan altså varmt anbefales.

Nem hjemmelavet basilikumpesto er jo også et must til charcuteries og ost (tapas/antipasti).

 

 

4.5 fra 8 stemmer
Nem basilikumpesto med solsikkekerner
Forb. tid
5 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: basilikumpesto, pesto
Ingredienser
  • 40 g friske basilikum-blade
  • 4 spsk solsikkekerner
  • 8 spsk god olivenolie (mild i smagen) (eller god vindruekerneolie)
  • 1 fed hvidløg
  • 35 g parmesanost (f.eks. Pecorino)
  • 1 knivspids Himalayasalt
  • 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Skyl den friske basilikum og pluk bladene af stilken.

  2. Kom basilikumblade og de øvrige ingredienser i en minihakker og blend til du har en lidt grov pesto - der må gerne være lidt struktur i. 

  3. Smag pestoen til og nyd. Det er nemt ik'?

Opskriftsnoter

Prøv eventuelt at riste solsikkekernerne på en tør pande. Det giver en lidt nøddeagtig smag.

 

Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om opskriften på basilikumpesto med solsikkekerner, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Du kan give opskriften mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

 

Basilikumpesto, semidried tomater, oliven og cremet ost

Basilikumpesto og 2 andre typer grøn pesto

Ramsløgspesto
I det tidlige forår byder skovbunden på de skønneste ramsløg, som smager vidunderligt, når de forvandles til en lækker ramsløgspesto. Opskriften finder du her ved at trykke på linket.

Persillepesto
Persillepesto med Pecorino og solsikkekerner smager dejligt på letdampede blomkål eller sammen med nye danske kogte kolde kartofler. Opskriften finder du her ved at trykke på linket.

Basilikumpesto
Prøv at lave laksepakker med letdampede aspargesbroccoli (Bimi), et stykke laks, basilikumpesto (eller persille eller ramsløg) og små halve tomater, der pakkes ind i bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Det er MUMS 🙂 Tryk på billedet for at få opskriften.

Laks med pesto og små tomater på bund af dampet broccoliasparges

Exit mobile version