Kryddersmør med ramsløg er en af mange muligheder for at bruge ramsløg i maden. Under opskriften finder du mere inspiration til at anvende ramsløg i maden.
Kryddersmør med ramsløg – mange muligheder
Hvis du laver flere portioner kryddersmør med ramsløg og fryser ned, kan du nemt opgradere en god sommermiddag, når der f.eks.tændes op i grillen de kommende måneder. Prøv at servere ramsløgssmør på en grillet bøf eller svinekotelet, ovnbagt laks, på nye danske kartofler eller på et godt stykke brød. Har du andre bud, skal du være hjertens velkommen til at dele dem ved at skrive i kommentarfeltet nederst på siden.
Sæson for ramsløg
Ramsløg kaldes også for Nordens hvidløg. Sæsonen for ramsløg er i det tidlige forår – marts og april måned. Ramsløg gror i skovbunden, hvor jorden er meget gunstig. Ofte dækker de fine grønne ramsløgblade store områder af skovbunden, og så dufter de skønt af hvidløg.
- 20 stk. ramsløg
- 200 g økologisk smør (blødt)
- 1 spsk. citronsaft
- 1 knivspids Himalayasalt
- 1 stykke bagepapir, madpakkepapir eller husholdningsfilm
-
Skyl ramsløgene grundigt og lad dem dryppe af i en si eller på et rent viskestykke.
-
Snit ramsløgene og kom dem i en foodprocessor eller en minihakker. Kør i få sekunder.
-
Kom den bløde smør, citronsaft og salt i foodprocessoren eller minihakkeren og kør indtil, det er rørt godt sammen.
-
Fordel kryddersmøren på et stykke bagepapir og rul sammen til en pølse og luk enderne til.
-
Du kan også lave to ruller. Du vælger 🙂
-
Kom kryddersmøren i køleskabet eller i fryseren.
Mere inspiration til hvordan du kan bruge ramsløg
Jeg er kæmpe fan at ramsløg og nyder en tur i skoven for at samle de små skønne og sunde blade. Derfor finder du også flere opskrifter med ramsløg her på bloggen.
- Hjemmelavet ramsløgspesto
- Kartoffelsalat med ramsløg (opskrift på vej)
- Urtesalt med ramsløg
- Svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto
- Laksepakker med pesto og aspargesbroccoli (bimi)
Siden indeholder affiliatelink.