Her får du opskriften på den måde, jeg laver spaghetti bolognese på. Det er en stor portion, så den store gryde skal findes frem. Enten bliver der mad til mange eller mad til flere dage. Gryderetter smager altid lidt bedre dagen efter, hvor alle ingredienserne har afgivet mere smag. Så min opfordring er at lave kødsovs til flere dage.
Fyldig kødsovs med ekstra mange grøntsager
Jeg kommer MANGE grøntsager i kødsovsen for at give retten ekstra meget fylde og smag. De traditionelle spaghetti udskifter jeg med squashspaghetti for at reducere mængden af kulhydrater (low carb) og stivelse. Squashspaghetti er også med til at hæve dagens grøntsagsindtag. Og skal den have fuld gas med grøntsagerne kan man servere dampede bimi (aspargesbroccoli) ved siden af 🙂
- 800 - 1000 g hakket oksekød
- 4 spsk olivenolie
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- 1 stk frisk chili (mild)
- 500 g champignon
- 300 g revet gulerødder
- 680 g tomatpassata (mosede tomater)
- 1 lille spsk tørret oregano
- 1 lille spsk tørret timian
- 1 tsk Himalayasalt
- Friskkværnet peber
- 1/2 spsk grøntsagsbouillon (f.eks. Herbamare urtebouillon)
- 2 laurbærblade
- 1 lille dåse tomatpure
- Revet ost (f.eks. pecorino)
- 2 stk. squash
-
Flæk chilien på langs og fjern kernerne. Hak den fint.
-
Rengør champignonerne og skær dem eventuelt i halve eller i kvarte. Hvis de skal kamufleres for børnene, kan de hakkes fint.
-
Pil og hak løgene fint.
-
Svits de hakkede løg i olien i et par minutter i en stor gryde.
-
Kom det hakkede kød i gryden sammen med løgene og brun kødet.
-
Når kødet er brunet og har har skiftet farve, kommes tomatpassata i gryden.
-
Tilsæt også presset hvidløg, timian, oregano, salt, peber, laurbærblade, grøntsagsbouillon, tomatpure og revede gulerødder.
-
Rist champignonerne i lidt olie eller smør på en varm pande, og kom den i gryden med kødsovs.
-
Læg låg på gryden og lad kødsovsen simre i ca. 20 minutter. Rør i gryden med jævne mellemrum.
-
Brug en spiralizer til at lave squashspaghetti.
-
Bring en gryde med vand i kog og tilsæt rigeligt med salt.
-
Kom squash-pasta i gryden og giv dem et hurtigt opkog. De skal kun varmes.
-
Server de lune "spaghetti" med det samme og fordel den fyldige kødsovs ovenpå. Drys med revet ost og nyd.
Du kan også prøve at komme bladselleri, porrer, pastinak, peberfrugt eller squash i din kødsovs.
Køkkenudstyr:
Kødsovs med friskrevet pecorino
Pecorino er en italiensk fåremælksost og en fantastisk smagsgiver til “pasta-retter”. Den kan sammenlignes lidt med parmesanost. Jeg bruger den friskrevet ovenpå kødsovs, og så bruger jeg den også til mine hjemmelavede pestoer.
Vild med gryderetter?
Er du vild med gryderetter, kan du prøve at tjekke mine andre opskrifter ud:
- Paprikagryde med svinemørbrad og cocktailpølser – rigtig mormormad
- Coq au vin spækket med grøntsager – en fransk klassiker
- Kålgryde med karry – lækker vintermad
Siden indeholder reklamelink.