Verdens nemmeste saltmandler – intet mindre. De er super lækre sammen med en velkomstdrink eller som snack en fredag aften til Vild med Dans, eller hvad du hygger dig med.
Saltmandler kan serveres sammen med en aperitif før middagen, som en snack når du er lækkersulten eller hakket ovenpå salater som det sprøde element. Du kan f.eks. komme salte mandler oven på en lækker vintersalat med grønkål. Du kan også drysse hakkede salte mandler over avocado med chiliolie.
Jeg serverer ofte den sprøde snack sammen med gode oste og velsmagende pølser og pateer.
Saltmandler er den perfekte værtindegave
Det er lige før min familie og vennekreds kan finde på at invitere mig på besøg i håbet om, at der følger et glas saltmandler med – salte mandler er nemlig også geniale som værtindegave, og så nemme at lave, at du kan gøre det en halv time før, du skal ud af døren. Hæld saltmandlerne i et fint glas, og så er du sikker på at blive populær hos værtinden.
- 200 g mandler
- 1 spsk olivenolie
- Rigeligt Himalayasalt (kværnet)
-
Tænd ovnen på 170 grader.
-
Mandler, salt og olie blandes i en skål.
-
Hæld mandlerne ud på en bageplade/bradepande med bagepapir.
-
Drys eventuelt mandlerne med yderligere salt (efter smag).
-
Bag mandlerne midt i ovnen i 20 minutter.
-
Lad dem afkøle på bagepladen.
-
Prøv at smage på en af mandlerne, mens de er varme/lune og drys med mere salt, hvis du synes, det er nødvendigt.
-
Hæld de salte mandler på glas med tilsluttet låg og opbevar dem der, hvis de ikke spises med det samme – ADVARSEL: Det kan let ske!
- Det er vigtigt ikke at spare på saltet!
- Opskriften er nok til 4-6 personer.
- Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om verdens nemmeste saltmandler, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.