Svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto har en super lækker smag med en snert af hvidløg. Når kødet marineres i ramsløgspesto får kødet en fin grøn farve. Hulk vil sikkert elske at sidde med ved bordet 😉 Er du mere til kylling, kan du sagtens bruge kyllingekød i stedet for. Her får du opskrift på spyd tilberedt i ovn, men de kan sagtens grilles i stedet.
Helstegt svinemørbrad med ramsløgspesto
Du kan også vælge at marinere en hel svinemørbrad i ramsløgspesto og tilberede den i ovnen eller på grillen. Her er den serveret sammen med bagte pærer og en lækker salat med feldsalat, blomkål og chili.
- 1/2 portion ramsløgspesto (se opskrift her)
- 300 g svinemørbrad
-
Rør din ramsløgspesto.
-
Tænd ovnen på 200 grader.
-
Afpuds din svinemørbrad, så den er fri for sener og hinder.
-
Skær mørbraden i mundrette stykker.
-
Vend kødstykkerne i pestoen.
-
Sæt kødet på dine spyd. Bruger du træspyd, skal du huske at lægge dem i koldt vand inden, ellers kan de godt brænde, når de kommer i ovnen eller på grillen.
-
Læg spydene på en bradepande med bagepapir.
-
Steg dem i ovnen i 10 minutter.
- Server f.eks. en skål salat, bagte pærer og/eller jordskokkechips til din svinemørbrad på spyd.
- Du kan også vælge at stege din svinemørbrad hel i stedet for. I så fald skal den have 20 minutter i ovnen.
- Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.
Naturen byder på langt mere end ramsløg
Jeg er ret optaget af udnytte mulighederne for at samle, det naturen byder på. Kender du begrebet “at sanke”? Sanke betyder at samle, og ramsløg er en af de første råvarer, vi kan sanke i det tidlige forår. Om sommeren er det f.eks. hyldeblomster og hyben, og i efteråret er det f.eks. svampe og bær. Der findes apps, hvor du kan følge med i, hvad det er sæson for at sanke, og hvor i naturen du kan finde det. Det er en hyggelig aktivitet at tage ud i naturen og samle/sanke og bagefter tage hjem og tilberede lækkerier af det, der er bragt med hjem.