Site icon Det handler mest om mad

Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos

Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos

Sukker- og glutenfri rabarbercrumble med mandler og kokos

Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos (smuldrekage) er super nem at lave, og min version er både gluten- og sukkerfri. Kagen er sødet med kokossukker og Sukrin, og mandler og kokos tilfører også sødme, som er en fantastisk kontrast til de syrlige og friske rabarber. Toppen af kagen bliver dejlig sprød og knasende.

Lav sukkerfri rabarbercrumble året rundt

For mig er rabarber indbegrebet af sommer, men heldigvis er det muligt at købe frosne rabarber, så kagen kan heldigvis bages hele året rundt.

5 fra 10 stemmer
Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos
Sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kage
  • 300 g rabarber (friske eller frosne)
  • 5 spsk kokossukker eller Sukrin Gold (sukkerfrit alternativ til brun farin)
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn (glutenfri)
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk Sukrin sukker (sukkerfrit alternativ til sukker)
Flødeskum
  • 1/4 l piskefløde eller creme fraiche 38%
  • Lidt vaniljepulver
Fremgangsmåde
  1. Rabarberne vaskes og skæres i tynde skiver.

  2. Rabarberne drysses med kokossukker og trækker, mens resten gøres klar.

  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  4. Smør et tærtefad.

  5. Hak mandlerne groft. Brug eventuelt en minihakker og kør få sekunder.

  6. Sukrin sukker, smør, kokosmel og havregryn blandes sammen i en skål og smuldres med fingrene.

  7. Kom de hakkede mandler og vaniljepulver i og bland det godt ind i massen.

  8. Hæld rabarberne op i tærtefadet og fordel dem jævnt.

  9. Fordel smuldredejen jævnt over rabarberne.

  10. Sæt fadet ind i ovnen og bag kagen i ca. 20 minutter til den er fin gylden og sprød på toppen.

  11. Pisk fløden til skum sammen med vaniljepulver.

  12. Server kagen lun eller kold med koldt vaniljeskum.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om sukkerfri rabarbercrumble med mandler og kokos, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede.

 

Derfor kan du undlade sukker i din rabarbercrumble

Sukrin anvender jeg ofte som et alternativ til sukker. Sukrin er et naturligt sødemiddel, som er lavet af pærer, meloner og spisesvampe, som har gennemgået en gæringsproces (fermentering). Sukrin påvirker ikke dit blodsukker og indeholder 0 kalorier og 0 kulhydrater. Sukrin har ingen skadelig påvirkning på tænderne. Du kan købe Sukrin melis i Matas-butikker og i helsekostforretninger.

Jeg kan varmt anbefale dig også at prøve den lækre jordbærtærte med mazarinbund.

 

Exit mobile version