Site icon Det handler mest om mad

Spidskålssalat med feta

Spidskålssalat med feta ser du ofte på menuen herhjemme. Den står også tit på buffeten, når vi skal have mange gæster. Ofte udgør den også vores madpakke eventuelt med et stykke kylling, et par kyllingefrikadeller med forårsløg eller en hakkebøf til.

Spidskål kaldes også for sommerkål og er mild i smagen. Spidskål indeholder en del kostfibre og er derfor god for fordøjelsen.

Fetaen giver salaten en lækker cremet konsistens og en perfekt saltet smag. Citronsaften giver et frisk strejf, der er prikken over I’et.

5 fra 7 stemmer
Spidskålssalat med feta – sommersalater
Spidskålssalat med feta
Ret: Salat, Tilbehør, Vegetarisk
Køkken: Dansk
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 1 spidskål (ca. 800 g)
  • 250 g blød fetaost
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk tørret timian (eller frisk)
  • 4 spsk koldpresset rapskimolie (rapsolie)
  • 1 stk rød peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og snit spidskålen fint.


  2. Skyl og skær den røde peber i små tern.


  3. Skær fetaen i små tern og kom den op i spidskålen sammen med timian, citronsaft og rapskimolie.


  4. Så skal der æltes! Brug fingrene og massér fetaen godt ind i kålen.


  5. Vend til sidst tern af rød peberfrugt i salaten.


  6. Kom salaten op i en skål og pynt eventuelt med rød peber og timian.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om spidskålssalat med feta, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden.

 

Er du interesseret i mere inspiration til retter, hvor spidskål indgår, er du velkommen til at kigge nærmere på opskrifterne her

Exit mobile version