Pink tzatziki med rødbede sætter i den grad kulør på måltidet. Rødbede-tzatziki er en ny måde at lave tzatziki på og et fint alternativ til den traditionelle agurkeversion.
Pink tzatziki hele året
Min første tanke var, at den traditionelle tzatziki med agurk er en sommer-version og den med rødbede en vinter-version. Men ved nærmere eftertanke begynder rødbede-sæsonen jo allerede midt på sommeren, hvor de meget fine og delikate rødbeder er at finde rundt om i landets små hyggelig gårdbutikker. Så konklusionen må være, at pink tzatziki med rødbede kan serveres hele året rundt.
Rødbede-tzatziki som tilbehør
Du kan anvende rødbede-tzatziki som anderledes tilbehør helt ligesom du ville anvende traditionel tzatziki med agurk. Tzatziki passer f.eks. utroligt godt til lammekød, kylling og græsk inspireret retter.
Jeg serverer pink tzatziki til grillet lammekølle, marineret lammekrone med grillede grøntsager og grillede hakkebøffer med frisk salvie. Den smukke lyserøde farve gør sig godt på tallerkenen, og så smager den SÅ godt.
Du kan læse meget mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk.
- 650 g rå rødbeder
- 1 spsk Himalayasalt
- 1 l græsk yoghurt (10%)
- 2 fed hvidløg
-
Skræl rødbederne og riv dem.
-
Fordel rødbede-råkosten jævnt på et fad og drys med salt. Lad rødbederne trække mellem 10 og 30 minutter. Salten trækker væsken ud af rødbederne.
-
Pres hvidløgene og rør dem i den græske yoghurt.
-
Pres væden ud af rødbederne og vend dem i yoghurten.
-
Smag din rødbede-tzatziki til og server.
- Pink tzatziki med rødbede kan laves i god tid inden servering.
- Jeg håber, at du har lyst til at bruge et øjeblik på at vurdere opskriften. Nederst på siden kan du give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar. Du må meget gerne dele, hvad du har serveret pink tzatziki til.
Prøv også nem fetadip, som også er græsk inspireret. Den smager helt vildt godt og kan bruges på samme måde som tzatziki, men den kan også bruges som dip til grøntsagsstænger.