Kalveculotte med citrontimian og hvidløg smager helt fantastisk og er perfekt weekend- og gæstemad. Krydderierne på culotten bliver dejlig sprøde og crispy. Du kan næsten være 100% sikker på, at kalveculotte bliver mør. Det er vigtigt for mig, at kødet er mørt, og derfor er det ofte den udskæring, jeg vælger.
Kalvekød er lysere i farven end oksekød. Det kan næsten være ligeså lyst som f.eks. svinekød. Kalvekød er knapt så “hårdt” for maven, hvilket også er en grund til, at jeg ofte vælger kalveculotte frem for okseculotte.
Kan du ikke få fat i frisk citrontimian, kan du i stedet bruge almindelig timian og revet citronskal.
- 1 stk kalveculotte (1.000-1.200 g)
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt frisk citrontimian (eller almindelig timian og revet citronskal)
- 2 spsk olivenolie
- Godt med Himalayasalt
- Friskkværnet peber
-
Puds kalveculotten af for de sener og hinder, der sidder på undersiden af stegen.
-
Rids fedtkanten på oversiden i harlekin-tern. Pas på ikke at skære ned i kødet.
-
Sæt en kødnål eller en tandstik af træ yderst i den tynde ende.
-
Tænd ovnen på 250 grader.
-
Pres hvidløgene.
-
Træk de små blade af stilkene på timianen.
-
Bland i en lille skål eller morter presset hvidløg, timianblade, Himalayasalt, friskkværnet peber og olivenolie.
-
Gnid krydderiblandingen godt ind i fedtkanten på stegen.
-
Læg stegen op i et fad eller i en bradepande.
-
Sæt stegen i ovnen og brun den i 10 minutter.
-
Skru ovnen ned på 200 grader og lad kalveculotten stege videre i 25 minutter.
-
Tag stegen ud og læg den på et skærebræt med saftrille og lad den hvile i mindst 15 minutter.
-
Start med at skære kødet fra spidsen, hvor du satte kødnålen, og skær ud i meget tynde skiver. Når du ca. har skåret halvdelen af stegen, vendes den og skæres modsatte vej.
- Beregn ca. 200 g kød pr. person.
- En culottesteg skal skæres rigtigt i forhold til kødfibrene, ellers bliver den sej at spise. Det er på ingen måde svært, men det er ret vigtigt.
- Du kan også vælge at grille din kalveculotte med citrontimian og hvidløg. Jeg vil anbefale 25 minutter på indirekte varme. Eventuelt på direkte varme de sidste 5 minutter, hvis stegen ikke er hel sprød og lækker.
- Jeg kan varmt anbefale at servere en hjemmelavet bearnaisesauce til stegen og lækre grønne bønner med bacon.
Din mening er vigtig
Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om kalveculotte med citrontimian og hvidløg, så efterlad gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Det er muligt at give mellem 1-5 stjerner og en lille kommentar.
Smid din kalveculotte med citrontimian og hvidløg på grillen
Det kan varmt anbefales at grille kalveculotten. Klargør stegen som beskrevet i opskriften og grill den på indirekte varme. Stegen skal have en kernetemperatur på 56 grader (hvis du vil have den stegt som på billedet herunder. Brug et stegetermometer. Lad stegen hvile tildækket i 20 minutter inden den skæres for.