Site icon Det handler mest om mad

Kålgryde med karry

Kålgryde_med karry

Kålgryde_med karry

Kålgryde med karry fik jeg serveret for snart 15 år siden hos en god veninde. Retten har jævnligt være på menuen lige siden. Jeg laver altid en stor portion, for jeg elsker nem mad dagen efter. Og så smager gryderetter bare endnu bedre på 2. dagen, når alle krydderierne har afgivet mere smag og trukket ud i retten.

Retten er bestemt fryseegnet, og fryser du en portion ned, kan du glæde dig til en dag, hvor du har nem, sund og smagfuld mad.

Kålgryde med karry

Boost dit immunforsvar med kålgryde

Ingefær, chili, hvidløg og gurkemeje er fantastiske smagsgivere, men de er også med til at booste dit immunforsvar.

Samme egenskab har hvidkål, som også er godt for fordøjelsen.

5 fra 8 stemmer
Kålgryde med karry
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Nordisk
Keyword: Kålgryde, kålgryde med karry
Antal: 6
Ingredienser
  • 800 - 1000 g hakket oksekød eller kyllingebryst i tern
  • 6 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 stk. hvidkål (1,5 - 2 kg)
  • 3 stk. porrer - også den grønne del (du kan sagtens erstatte den ene porre med et løg)
  • 5 mellemstore gulerødder (kan udelades)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl tamari (almindelig soya kan også bruges)
  • 6-10 cm frisk ingefær
  • 2 spsk (med top) karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 frisk chili (evt. også kernerne hvis du er til stærk mad) eller tørret chili efter behag
  • 1 tsk Herbamare urtebouillon
  • Himalayasalt
Fremgangsmåde
  1. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern.

  2. Pil hvidløgene og pres dem.

  3. Hak chilien fint.

  4. Skær et kryds ned gennem toppen af porrerne og skyl dem grundigt for jord. Snit dem herefter fint.

  5. Skræl ingefæren og hak den meget fint. Alternativt kan du rive den på et rivejern.

  6. Fjern de yderste blade på hvidkålen. Del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen fint.

  7. Tænd op under en stor gryde og kom olien i.

  8. Svits kødet i olien til det har skiftet farve.

  9. Kom karryen i gryden sammen med kødet og svits yderligere et par minutter, så karryen “brændes af”.

  10. Kom grøntsagerne i gryden og rør rundt.

  11. De øvrige ingredienser kommes i gryden, og det røres godt igennem.

  12. Lad din kålgryde med karry koge under låg ved svag varme i 25-30 minutter. Husk at røre i gryden indimellem.

  13. Smag retten til og server.

Opskriftsnoter

Har du en rest tilbage til dagen efter, så prøv at servere kålgryden med et spejlæg.

 

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Kartoffelskræller

Hvidløgspresser

Rivejern

Stor gryde

Grydeske

Kålgryde med karry – fik du prøvet opskriften?

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på kålgryde. Du kan vurdere den længere nede på siden og give mellem 1 og 5 stjerne og tilføje en lille kommentar.

Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.

 

Vintermad i flere afskygninger

Vintermad er mange ting. Jeg kan f.eks. anbefale Shepherd’s Pie med oksekød og blomkålsmos, en cremet tomatsuppe med sprøde parmesanflager eller en lækker grønkålssalat, der er lidt til den syrlige side.

 

Siden indeholder reklamelink.

Exit mobile version