Hjemmelavet ramsløgspesto hører sig det tidligere forår til. I marts måned begynder de små grønne ramsløg af pible op af jorden. Ramsløg smager lidt som hvidløg og vokser primært i skovbunden, hvor jorden er god og velnæret. Ramsløg skulle efter sigende være endnu sundere end hvidløg.
Ramsløgpesto kan bruges som dressing på salater, i sandwiches med f.eks. røget laks eller på burgere. Det smager også skønt at vende små nye kogte kartofler i ramsløgspesto (se længere nede på siden).
Her har jeg marineret svinemørbrad i ramsløgspesto og sat på spyd, og det kan varmt anbefales. Du finder opskriften ved at trykke på linket – svinemørbrad på spyd.
- 40 g ramsløg
- 30 g pinjekerner
- 1 dl olivenolie (mild i smagen) eller vindruekerneolie
- 15 g revet eller tyndtskåret parmesan
- 2 spsk citronsaft
- Himalayasalt
- Friskkværnet peber
-
Skyl ramsløgene grundigt og skær dem i strimler.
-
Kom ramsløg, pinjekerner, olivenolie, parmesan og citronsaft i en minihakker og kørt til du har en fin jævn pesto.
-
Smag ramsløgspestoen til med salt og peber.
Hvis du bruger olivenolie, får pestoen en kraftigere smag, men bruger du vindruekerneolie, bliver den mildere i smagen. Hvad er du mest til? Skriv gerne i kommentarfeltet.
Køkkenudstyr:
Fik du prøvet opskriften?
Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om ramsløgspesto, så efterlad meget gerne en vurdering af opskriften længere nede på siden. Du kan give mellem 1 og 5 stjerner og tilføje en lille kommentar.
Du kan også tagge @dethandlermestommad på Instagram.
Mere inspiration med ramsløgspesto
Her har jeg marineret en hel svinemørbrad i ramsløgspesto og stegt den i ovnen. Som tilbehør er der en simpel salat med feldsalat, blomkål og rød chili og som prikken over i’et skønne bagte pærer.
Prøv også at vende en portion ramsløgspesto i et kilo nye danske (kogte og kolde) kartofler skåret i mindre mundrette stykker. Det smager helt fantastisk.
Du kan sanke dine ramsløg
Jeg er ret optaget af udnytte de muligheder for at samle, som naturen tilbyder os. Kender du begrebet “at sanke”? Sanke betyder at samle, og ramsløg er en af de første råvarer, vi kan sanke i det tidlige forår. Om sommeren er det f.eks. hyldeblomster og hyben, og i efteråret er det f.eks. svampe og bær. Der findes apps, hvor du kan følge med i, hvad det er sæson for at sanke, og hvor i naturen du kan finde det. Det er en hyggelig aktivitet at tage ud i naturen og samle/sanke og bagefter tage hjem og tilberede lækkerier af det, der er bragt med hjem.
Har du lyst til at udforske, hvad naturen ellers byder på, kan bogen “Naturens spisekammer” af Anette Eckmann måske give dig inspiration.
Indlægget indeholder reklamelinks.