Site icon Det handler mest om mad

Tivoli-salat

Tivoli-salat er et overflod af farver og en fornøjelse for smagssanserne. Salaten kan laves hele året rundt, men er særlig lækker i sensommeren og først på efteråret, hvor det er sæson for danske hindbær og brombær.

Tivoli-salat på buffeen

Jeg fik serveret salaten til en rund fødselsdag for nogle år siden. Tivoli-salaten var en del af en buffet, hvor den lyste så flot op. Jeg kan derfor helt klart anbefale salaten som en del af en buffet. Den gjorde i hvert tilfælde indtryk på mig.

Salaten er også god som tilbehør og som en del af aftensmaden. Er der rester tilbage fra middagen, er det helt perfekt som frokost dagen efter. Salaten holder sig fint frisk i et par dage. Se eventuelt mit lille salat-tip lige under opskriften.

Tivoli-salat
5 fra 1 stemme
Tivoli-salat
Tivoli-salat
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: farverig salat, grøn salat, Tivoli-salat
Antal: 4 personer
Forfatter: Mette Forman
Ingredienser
Tivoli-salat
  • 1 hjertesalat
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 orange peber
  • 150 g slikærter
  • 15 stk slanke grønne asparges
  • 2 slanke forårsløg
  • 1 bk. brombær
  • 1 bk. hindbær
Dressing
  • 2 spsk hindbæreddike eller granatæbleeddike
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Evt. lidt honning
  • Lidt Himalayasalt
Fremgangsmåde
Salat
  1. Skyl alle bær og grøntsager.

  2. Snit salaten semi-groft.

  3. Skær peberfrugterne i små aflange stykker.

  4. Skær slikærterne på skrå.

  5. Fjern det nederste stykke af de grønne asparges der, hvor de naturligt knækker. Skær dem i to cm lange stykker.

  6. Snit fine ringe af forårsløg.

  7. Anret de snittede grøntsager i en salatskål eller på et fad og slut af med brombær og hindbær.

Dressing
  1. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til.

  2. Du kan vælge at hælde dressingen over inden serveringen, eller du kan servere dressingen med siden af.

Opskriftsnoter

Hvordan holder Tivoli-salaten sig frisk længe?

Du kan sagtens snitte grøntsagerne til salaten i god tid og anrette den på et fad eller i en salatskål. Tildæk salaten med et rent viskestykke, du har skyllet i koldt vandt og vredet hårdt op. Opbevar salaten i køleskabet, indtil den skal nydes.

 

Fik du prøvet Tivoli-salaten?

En opfordring her fra: Del gerne et billede af den farverige salat på Instagram og tag @dethandlermestommad. Jeg vil elske at se dine kreationer.

Du kan også anmelde opskriften længere nede på siden og give den alle de stjerner, du mener, den fortjener.

Flere farverige salater

Er du også vild med salater, hvor der er knald på farverne, må du også lige tjekke opskriften ud på lækker salat med blåbær og cashewnødder. Den passer til det meste og kan laves året rundt.

Exit mobile version