Site icon Det handler mest om mad

Sprøde jordskokkechips

Jordskokkechips

Sprøde jordskokkechips med fetadip

Det er nemt at trylle de små knolde om til sprøde jordskokkechips, som alle vil elske, og de er meget sundere end de chips, du køber i supermarkedet. Er du så heldig at eje et madolinjern, er det INGEN sag at lave masser af de lækre jordskokkechips.

Brug dine sprøde jordskokkechips til…

Jordskokker er super lækre rodfrugter, og her er de forvandlet til sprøde og delikate jordskokkechips. De sprøde jordskokkechips er geniale som sunde snacks sammen med et glas bobler inden gæstemiddagen eller som topping på en cremet jordskokkesuppe til forret. Du kan også bruge dem som en snack sammen med grøntsagsstænger og fetadip eller som tilbehør til en god bøf eller svinemørbrad på spyd.

Cremet jordskokkesuppe med stegt torsk, jordskokkechips og persilleolie

Derfor er jordskokker sunde

Jordskokker kan også spises rå, f.eks. i en salat. Rå jordskokker har en nøddeagtig smag. De smager af en mellemting mellem kartofler og vandkastanjer. Jordskokker indholder mange fibre, masser af jern og probiotika, som er godt for dit tarmsystem og dermed dit immunforsvar.

Tjek opskriften på de sprøde jordskokkechips her – de er SÅ nemme at lave, og dine gæster vil elske dem!

5 fra 2 stemmer
Jordskokkechips
Sprøde jordskokkechips
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Snack, Tilbehør, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Ingredienser
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200° varm luft.

  2. Vask jordskokkerne grundigt.

  3. Skær jordskokkerne i MEGET tynde skiver.

  4. Vend de skiveskårne jordskokker i olie og salt.

  5. Læg skiverne enkeltvis ud på en bradepande med bagepapir.

  6. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til de er sprøde og gyldne.

Opskriftsnoter

Ovntemperaturen og stegestiden er angivet efter, hvordan min ovn arter sig. Hold øje med dine chips, så de ikke får for meget.

 

Du kan eventuelt tage de bagte jordskokkechips ud af ovnen i hold, efterhånden som de bliver færdige.

 

Køkkenudstyr:

Skærebræt

Køkkenkniv

Evt. mandolinjern

 

Flere lækre snacks

En anden populær snack er saltmandler. Jeg serverer dem både før middagen, når jeg får gæster, som en del af en tapas eller hakkede ovenpå salater eller avocado. Ved at trykke på linket får du opskriften på verdens nemmeste saltmandler.

Jeg vil blive glad for at høre din mening om opskriften på de sprøde chips, så efterlad gerne en anmeldelse nedenfor. Du kan også tagge mig på Instagram @dethandlermestommad

Siden indeholder reklamelink.

Exit mobile version